måndag 28 februari 2011

Skrytigt inlägg om en vän

Jag har många fantastiska vänner. (Eller vänta. Alla mina vänner är fantastisk.) En av dem träffade jag 1997 när jag flyttade till London.
Första gången vi såg varann var i trappuppgången av som skulle bli vårt gemensamma hem under 9 månader. Det var kärlek vid första ögonkastet och han har varit en av mina käraste vänner sen dess.

Petter.





Förutom att vara en otroligt varm och generös vän så är han den mest ambitiösa människa jag känner. Han är absurt kreativ! Och så talangfull. Och smart. Nu kommer hans skiva. Som jag kan meddela är toppen av det vackra, underbara, imponerande isberg som är min vän Petter. Petter Wallenberg. Remember my name.

Läs artiklen i Nöjesguiden här.


söndag 27 februari 2011

No no fashion

Nu är det så här. Jag har flyttat in i mina gråa gravidmjukisbyxor och jag kommer inte ut förrens bebisen kommer ut ur min livmoder. Jag orkar helt enkelt inte. Jag går ändå ingenstans, ligger mest som ett kolli i soffan eller sängen. Jag tänker inte sminka mig eller göra mig snygg i håret för båda två förstörs av mitt vågräta läge. Däremot duschar/badar jag varje dag och håller mig fräsh, byter kläder å så (utom mjukisbyxan som tillfälligt vikareras av en harembyxa medan de tvättas).
Så tyvärr. No fashion. Men herregud vad jag längtar efter lite mer faaaaasssssshion i mitt liv. Så, så snart kraften återkommit ska jag inventera garderoben och det ska bli ett nöje.



En annan dag

En mysigare dag än igår (som var sjukt omysig). Elsie och pappa delar på en kokos och ananassmoothie i soffan tidigare i veckan.






Men idag är det faktiskt lite bättre.

lördag 26 februari 2011

Feber oxå men bara liiiite

Ringde auktnummret till vår förlossningsavdelning/mvc och pratade med fin kvinna. Fick order om att få i mig salt och sött samt ta tempen. Har druckit nyponsoppa och ett glas buljong. Och hade 37.7.
Mår fortfarande lite illa men känner mig nästa mer sjuk än illamående nu. Hon sa att jag ev kunde ha nåt magkör. Ska sova nu. Hoppas på en lugn natt. Bebisen får gärna vara kvar tills jag piggnat till lite. Men bara den mår bra är jag glad.

Hjälp!!

Har nu varit konstant kraftigt illamående i 12 h (plus molande värk och Duttens sparkande). Jag kan inget göra utom att försöka sova. Det är tortyr.

Nån som känner igen? 38+0 idag...

Me and me bucket... aaaaaarrrrrgh

Åh så ljuvligt. Elsie och Johan har gått ut för att gunga och köpa kattmat. En timme av lugn och ro. Den molande värken överöstas idag av kraftigt illamående.
Jag längtar till måndag då Elsie kan gå till dagis och Johan till jobbet. Och jag kan börja försöka vila.
Får man säga så, eller vill folk döda mig nu?






Me bucket

Klassiskt vardagsklag

Elsie klättrar på väggarna, är uttråkad och gnällig. Jag mår illa och är så trött men kan inte sova. Elsie gnyr så mycket på nätterna så Johan tappar tålamodet och väcker mig när han dundrar upp för 24:de gången på en halvtimme (tillåt bespara dig energi på frågan varför hon inte sover hos oss; då sover hon ännu sämre, i värsta fall inte alls. Sån är hon bara). Men va fan jag kan ju ändå inte sova. Så vaknar hon 06.00 och är på skithumör och är bara lugn om hon får kolla på "bomba" (Bolibompa). Hon kommer läggas in på avgiftning nästa vecka. Denna vecka finns inget tålamod till motstånd. Johan är sjuk och jag har nära till gråt mest hela tiden. Vill bara ha lugn och ro och vila och kan inte slappna av här hemma.
Har ni tröttnat på mitt klag?
Vänta. Lite till bara. Mår illa och har som en luftbubbla i halsen sen igår efm. Jag har haft det förut, tror att det är stressmage på nåt sätt.

Annars är livet toppen och sockersött och alldeles, alldeles underbart. Bara så ni vet.

Urk.

fredag 25 februari 2011

En önskelista från en hemkommen småbarnmor

Näe...
Det verkar inte bli idag iallafall. Men snart nog ändå.
Här är några små (och stora) saker jag drömmer om att få när vi är hemma från BB.

Tulpaner.

bild lånad härifrån

Pelagoner.
Vill bara ha pelagoner. Alla andra krukväxtblommor hatar mig.

bild lånad härifrån

Kärleksmums!

bild lånad härifrån där det även finns recept!

Vegetarisk lasagne.

bild lånad härifrån


Övrigt:
Nån som städar hela hemmet, rensar avloppet och putsar fönsterna innan vi kommer hem från BB.

Nej. Är glada om vi alla får vara friska och glada.

Status gravidkropp 37+6

Badat. Fortfarande molande värk, nästan som en obehagskänsla...

Lätt illamående och täppt i näsan (som vanligt). Trött.

Och Dutten lever rövare därinne.

Elsie är pigg och leker med Duplo.

Ps förlåt att jag inte svarat på kommentarer på ett par dagar! Är så krångligt att göra på nobben och jag har inte haft möjlighet att sätta på datorn på flera dagar.

Molande

Har molande värk i rygg och lår. Lägger mig ett bad och softar. Inte är det dax för förlossning ännu?!



torsdag 24 februari 2011

Lite sorgligt

Surfar runt om Klädutmaningen 2.0 och hamnar på en fin blogg där jag tyvärr läser detta. Det gjorde mig ledsen.

"Det där med att min fyraåring inte vill ha på sig rosa längre. Det är lite ledsamt känner jag. En flicka på dagis hade sagt att det var en tjejfärg. Tänk, han vill inte ens äta på den rosa tallriken längre. Färger, leksaker och sporter. De är väl till för alla, tänker jag. Jag hoppas han ändrar sig."

Jag skulle oxå bli ledsen om min son eller dotter kände sig tvungen att ändra sig pga nån annans kommentarer. Varför lär vissa vuxna sina barn konstiga regler och ramar? Jag förstår inte... Varför kan inte pojkar bära rosa?!?!?

Jag sa till Johan ikväll, efter att ha läst upp inlägget ovan för honom, att om vi får en son nu så kommer jag gå upp i limningen om vi får en liten minikostym eller dyl "manligt" plagg. Jag förslog att han skulle starta en telefonkedja redan ikväll för att röja undan eventuella inköp. Vidare sa jag att den första som köper en rosa body åt den eventuella sonen får en kyss. Hur jag skulle reagera om det blir en flicka till och hon får en minikostym förtäljer icke historien.

Nu tar ni alla en nypa salt när ni läser sista delen, om ev babygåvor. Jag är principfast men inte rabiat.




I kärleksmums är det gott med en nypa salt. Förhöjer sötman.


Sluta egoa!

Sluta foka på dig själv jäkla ego sa jag just till mig själv.

För jag är så in i h-lvete glad för Arne som fått sin lilla lillebror. Grattis kära Arne och hurra hurra hurra för den nya lilla människan!!!



Urkig vecka

Hela den här veckan har varit rätt urkig. Först blir E sjuk och sen ännu sjukare. Istället för att vila mig denna vecka, som var tänkt med två veckor kvar till BF, så har det blivit tvärtom. Sovit sämre, vilat ytterst lite och känner mig fysiskt och psykiskt utmattad. Trots att Johan är hemma och tar mest hand om Elsie.
Stressar upp mig över saker jag måste hinna innan bebisen kommer och har ingen tid alls att förbereda mig. Känns förjävligt. Och bespara mig gärna "så är det att vara gravid när man har småbarns"-kommentarerna. Jag tycker att alla gravida har rätt att ligga och jäsa och vila lite innan ett av livets tuffaste och mest utmanande händelser; förlossningen.

Elsie mår bättre. Det e skönt. Mindre skönt att johan är sjuk och jag vet inte vad det är med mig men jag tappade luften runt lunch och vill bara ligga och sova/vila/grina.

Mera mode

Några önskar mera mode i waw.


This is as good as it gets just nu.

En morgonlista

1. Elsie är glad och pigg-utan Alvedon! Hon är varm men har inte hög feber nu på morgonen. Ögongegg och snor har minskat.

2. Johan kallar mig Iggelpiggel och jag kallar honom upsiDaisy. Vi har sett i runda slängar ca tusen avsnitt av "I drömmarnas trädgård".

3. Johan gav Elsie penicillin inatt med välling och det gick bra. Ingen kräksfest. Nu hoppas vi att hon mår bra till måndag så hon kan få gå till dagis. Jag tror att hon längtar efter sina kompisar.

4. Johan känner sig sjuk men gaskar upp sig och tvättar ändå. Gulle.

5. Jag känner mig fortfarande förkyld. Motherfuckerlång förkylningsjävel. Pardon my french.

onsdag 23 februari 2011

Nej imorgon får bli bättre

Urkig dag. E har haft feber, 39-40 -39 från och till hela dagen. Alvedon har hjälpt men bara några timmar.
Vi skulle börja med en penicillinkur nu på kvällen men det hela urartade i en kräksfest då hon fick spyreflex av penicillinet. Nerspytt; Elsie, jag och hallgolvet.
Vi gör ett nytt försök imorgon men då blandar vi ut det i vällingen eller nåt annat hon gillar. Att spruta det rakt ner i svalget var det dummaste vi kunde gjort. Vi känner oss riktigt korkade, för det borde vi insett innan. Men, men.
Johan känner sig hängig (ve och fasa om han oxå blir sjuk!!) och sover på soffan för 2:a natten i rad för att ha nära in till Elsie. Hon vaknar och gnyr flera gånger under natten. Jag hör de mesta, men får tack och lov sova.

Hoppas ALLA mår bättre imorgon.

Varför i helvete inte det för?

Läser mama. Blir såklart upprörd över nåt. Denna gång ännu en underlig kommentar från en mamma. Jag förstår inte varför pojkar inte kan ha klänning och rosetter. Jag gör ärligt talat inte det!!

Gott och blandat

Läst lite. Moffat lite godis. Nu vila.







Ja, barnet sover. Mannen är på Apoteket.

Tens

Vi har hyrt en TENSapparat till förlossningen och testade den lite igår kväll. Det kändes lite läskigt tyckte jag, men jag tror säkert den kommer funka bra under värkarna. Någon som har erfarenheter av TENS att dela med sig av? Berätta gärna.


Annars är det så där. Elsie har hög feber och visseligen hjälper Alvedon, men nu har hon haft 39+ i feber sen igår morse. I eftermiddag kommer morfar Doktorn och tittar på henne och eventuellt får hon Penicillin. Just nu har den senaste Alvedondosen börjat verka och till vår stora glädje äter hon nu lite spagetti bolognese till lunch. Samtidigt som hon tittar på Macka Packa (för er som inte har småbarn så är detta en karaktär i ett barnprogram som heter 'I drömmarns trädgård').

Tack alla ni som fyllt i bloggenkäten här intill, det är jättekul att veta vad du tycker om att läsa här. Har du inte fyllt i den, gör gärna det! Jag låter den vara upp en vecka eller nåt.

tisdag 22 februari 2011

Vad vill DU läsa om på WAW???

Det finns en liten käck enkät här till höger som jag skulle bli väldans glad över om du ville fylla i!

Om du har ytterliga kommentarer om
Vad vill DU läsa om på WAW??? så är du mer än välkommen att skriva i kommentarsfältet eller maila mig på whatalmawears@gmail.com!

Tack på förhand!

Liten blir mindre

Ursh stakars liten, så fort Alvedonen försvann ur kroppen blev barnet som förbytt igen. Urlakad, slapp och ledsen. Stakars liten. Hon fick en ny dos, drack välling och somnade halv 6. Vi har en lång natt framför oss.

Min lilla plutt.

Just nu

Äppelpaus framför tvn.





Hurra för Alvedon

Efter vilan fick hon Alvedon och nu har vi en mycket gladare och piggare liten skrutt som ränner runt, pratar, läser sagor och leker i sitt rum. Hurra!!!



39.4

Det blev inte bättre idag, snarare sämre. Elsie vaknade vid 6-tiden, kom in till oss och vi låg och mornade oss en halvtimme. Sen gick Johan och hon upp och en stund senare även jag. Hon åt ingenting, men hon är ingen frukostmänniska så det var inget konstigt. Hennes öga var varigare än igår och det andra lite svullet. Men annars var hon pigg.
Ett par timmar senare satt hon i min säng bredvid mig och ville titta på kort i mobilen. Efter en stund kröp hon ner och la sig bredvid mig och en kort stund senare sov hon. Det låter kanske inte så konstigt, men för Elsie är detta ovanligt. Hon har inte kunnat sova i vår säng sen hon var spädbarn och trivs allra bäst i sin egen säng. Utom när hon är sjuk. Så jag förstod att nåt var fel. Och så var kokhet. Trodde först att det berodde på att vi delade täcke och låg så nära varann, men efter att jag smugit upp på toaletten och kom tillbaka till en lika varm liten kropp insåg jag att hon hade feber.
Hon vaknade efter ca 45 min och vi tog då tempen, 39.4.

En stund senare frågade jag om hon ville ha välling och till vår stora glädje ville hon och drack upp en hel flaska. Efter det kollade hon lite på "I drömmarnas trädgård"-favoritbarnprogrammet men innan det ens var slut frågade Johan om hon ville sova och hon sa Ja. Han la henne i hennes säng och 3 minuter senare sov hon som en stock.
Hon sover fortfarande. Vi har pratat med morfar doktorn och när hon vaknar ska hon få Alvedon (om febern är kvar, men det är den troligtvis).

Och jag pratat med f-kassan. Ger mig kalla kårar. Ett misstag och man förlorar alla pengarna (SGI)... Huva... Mer om det en annan dag. Idag är det Elsie som får all min energi. Inte ett uns till den där f-bannade f-kassan.

måndag 21 februari 2011

Dagen som blev nåt annat

Ok, den här dagen blir inte alls som det var tänkt. Först har jag insett att jag inte kan ta hand om Elsie själv hemma en hel dag, inte ens en fm, eftersom jag knappt kan röra mig utan att få ont eller tappa andan.
Mormor kom hit och hjälper till. Nu sitter de i soffan och sjunger "Blinka lilla stjärna" och andra hits. Även Elsie sjunger och det är så gulligt att min hjärta smälter. Själv ligger jag i sovrummet och försöker samla kraft. Svårt att samla upp något man har ruggigt lite utav.

Imorgon får Johan stanna hemma med oss. Jag kan ju knappt ta hand om mig själv just nu.

Sista jobbdagen blev första vabb-dagen

Elsie vaknade med vänster öga fullt med var/gegg och lite svullet. Vi ringde dagis som (såklart) tyckte att hon skulle stanna hemma. Det gjorde vi med, men eftersom hon är pigg och glad i övrigt kände vi att det var lika bra att höra efter.







(Vad har paralyserat Elsie? Bolibompa såklart!)

Så nu är jag hemma (eftersom Johan redan ligger efter i timmar på sitt jobb) med henne istället för att jobba min sista dag ute i Nacka. Eftersom jag inte orkar ta hand om henne en hel dag har jag ringt in förstärkning; mormor. Tack gode någon för att jag (vi) har så många snälla människor runt mig!



söndag 20 februari 2011

Hurra för Marcus!

Här står min fantastiskt snälla vän Marcus och fotograferar Ugglalalas!




När vi var klara hade han 112 bilder i kameran vilket blir, när man räknar bort några detaljbilder och att det är bak och fram som fotats, ca 50 (!) st Ugglalalas!!! Hur coolt som helst. Jag trodde jag hade gjort typ 25-30. Känner mig oerhört spänd och glad över att snart få visa upp massa nya!

Mest svammel

Idag ska jag och min kompis Marcus fotografera Ugglalalas. Egentligen skulle jag helst ligga på sofflocket, men när detta är gjort så behöver jag inte göra mycket mer på ett braaaa tag. Bara ligga på soffan och kolla på 'Six Feet Under' och dricka smoothies!

Elsie kände sig lite instängd efter gårdagen inomhus och meddelade att hon ville ut nu på fm. Johan och hon klädde sig i dubbla lager och tog pulkan och gick ut. Jag satte mig på soffan och vilade efter att få blixtrande silverprickar framför ögonen en kort stund (förmodligen blodtrycket, som jag testade senast i fredags med toppenresultat). De försvann efter nån halv minut. Googlade och fick 'HAVANDESKAPSFÖRGIFTNING' inklöst i ögonen, men det tror jag faktiskt inte. Jag tror på trötthet och lite utmattning. Hoppas jag orkar fotograferingen idag... Johan vill egentligen inte att jag ska göra det, men jag känner att om jag inte gör det kommer det bara ligga och stressa mig. Jag borde fått det gjort för länge sen, men det är inte så lätt när man inte kan betala någon och därmed inte kan ställa krav. Jag är så glad och tacksam för all hjälp jag får ändå!

Nu har jag svammlat klart.

lördag 19 februari 2011

Hemleverans

Johan kom just hem från affären med sirap, bananer, glass och de här;


Iiiiiiiiiooo jag blir alldeles pirrig!!

Ögongodis




Den här boxen har jag fått låna av en kompis. Jag har hört många varma ord om den här serien men inte sett ett enda avsnitt. Min kompis som lånade ut den sa; "åh lyckos er som har hela serien framför er!!!" Känns lovande!


fredag 18 februari 2011

Tre bra saker per post

Jag har gjort mycket internetbeställnings sista tiden. Mest för att jag inte orkar gå i affärer just nu, men oxå för att priset ofta är lite bättre.


Den här boken har jag fått rekommendera av en god vän till mig som jobbar som doula (bland annat) och själv fött 4 barn. Ska bli spännande att läsa.


Tensapparaten har jag ifs inte köpt, utan hyrt, men det gick smidigt via internet och rakt ner i postlådan min.


Den här fina boken är till Dutten. Hoppas h*n gillar den. Jag älskar den. (Köpte samtidigt en bok som heter 'Äntligen syskon' till Elsie som vi nu läser varje dag. Lite pedagogisk förberedelse lixom.)



Jag har inte krävings

Men sen ett par veckor tillbaka äter jag ruggigt mycket frukt. Längtar efter smoothies och nyponsoppa.



Men fear not. Jag är inget hälsofreak. Lika mycket längtar jag efter chocklad och annat godis. Och äter en hel del av det med.

Tigga och be?! Nej aldrig skulle väl JAG!

Har känt mig lite ensam sista tiden. Lite större behov av kommunikation i bloggen. Som att jag babblar och ingen bryr sig. Typ. Men jag vet att ju att jag har fina människor där ute som tittar in! Och så tänkte jag att om jag gör det lättare att 'tycka till', så kanske man lämnar avtryck lite oftare?!

Därför skulle jag skaffa 'reaktionsknappar'. Men det funkade inte. Efter att ha googlat ett tag insåg jag att det nog beror på att jag ändrat min template själv så många gånger. Att den inte längre är standard och att det är därför de inte syns. Och jag vill ju inte ändra tillbaka till standard (minns inte ens längre vad jag gjort för ändringar och vågar därför inte gå in och pilla för mycket). Och efter att ha googlat hur man lägger in den i html-koden blev jag inte klokare. jag hittade koden, men placeringen av koden ska ske efter en viss kod, och den koden hittar jag inte...

Så jag är tillbaka på ruta 1. Ska jag flytta hela blogg-jäkeln (har ändå tänkt på att den borde heta waw.blogspot.com eller nåt istället)? Eller bara lägga ner projektet och nöja mig med att de få men fina kommenterar jag får?!

Se där. En fråga. Kanske får jag en kommentar till svar :)

torsdag 17 februari 2011

Reaktioner




Tänkte lägga till 'reaktionsknappar'.
Men de syns inte!
Har du oxå blogspot och har fått det att funka?
Berätta hur så jag kan luska ut vad jag gör för fel?! Please!



Min husmorskola

Claras husmorskola på P1 är trevligt att lyssna på, men för mig personligen är det inte så mycket nytt. Jag har jag använt mig av de flesta tipsen för naturlig skönhetsvård sen många år tillbaka, mycket tack vare moonsun i Gamla stan här i Stockholm, men oxå mitt egna intresse för naturlig hudvård.

Jag har berättat om många av tipsen förut, men här kommer några av mina vardagliga tips, igen.


-Honung.
Honung är rengörande och lätt peelande. (Se till att den är närproducerad och ekologisk, såklart) Jag använder det främst som ansiktsmask. Jag börjar med att tvätta ansiktet med min rengöringcreme från Dermanord

och tvättar sedan bort vattenresterna med deras ansiktsvatten (gentle fresher). Efter det brer jag ut houngen, ca 1 dryg tsk, i ansiktet. Jag brukar ha den i badet, (jag vet, inte så miljövänligt...) där den långsamt nästan smälter bort från ansiktet av värmen från vattnet. Men ligger eller sitter man i soffan sitter den kvar tills man tvättar bort den. Vilket man gör efter kanske ca 10-20 min med ljummet vatten. Jag avslutar med ansiktsvatten för att få bort vattenrester och smörjer sedan ansiktet. Med vaddå? Jo med;

-Jojobaolja.
Den här oljan har många goda egenskaper som du själv kan läsa om runt om på internet. Jag berättar istället hur jag använder den och vad den gör för mig. Jag har två små flaskor i mitt badrumskåp med jojobaolja i som jag använder som ansiktskräm. I dessa har jag adderat 2 olika eterisk oljor, beroende på vilken effekt man vill ha (prata med dem i din lokala naturkosmetiskabutik, de är ofta mycket kunniga.). Jag växlar mellan mina, en på dagen, en på natten. Några droppar masserar jag in i ansikte och hals. Under perioder använder jag inget annat än oljan, men just under de kallaste vintermånaderna eller perioder av allmänt trött tillstånd smörjer jag efter oljan in ansiktet med dag resp nattkräm, oxå från Dermanord.

(Dermanord håller succesivt på att byta namn till Maria Åkerberg -se min nattkräm-som är helt ljuvlig-, men det samma tillverkare och produkter.)

Ett sminktips jag nyligen lärt mig är att om man lätt får foundation som lägger sig dåligt på huden, tex veckar sig eller spricker, kan man innan applicering punktbehandla området med olja. Foundationen sitter bättre på ett återfuktad (läs:oljigt) hud.

Var inte rädd att olja in huden, du kommer inte se blank och 'fettig' ut. De flesta av oss behöver mer fukt (olja) i ansiktet, även om vi inte tror det (tex. din hy ser blank och fet ut men i själva verket är den torr och tröstig!). Gå in i en naturkometisk butik och be om råd och hjälp. Har du råd, gå på en grundlig ansiktsbehandling på samma typ av ställe. Ofta ger de tips och råd om hur du ska göra för att balansera din hy. Jag gick från fet och glåmig, porig och blek till frisk och rosig, slät och glad hy!


Jag använder även ren jojobaolja i badet, speciellt praktiskt nu när jag är så stor att jag inte kan smöja in min kropp ordentligt och vinterkylan torkat ut mig. En msk i badkaret gör huden ljuvligt återfuktad. Men se upp! Oljerester är lätta att halka på, så tvätta ur badkaret med lite grumme tvättsåpa på en tvättsvamp (eller om du som jag inte kan böja dig fram, be om hjälp!) efteråt.

-Olivolja
Går lika bra att bada i som jojobaolja. Dessutom är det världens bästa handcreme. Jag har en pumpflaska med hälften ekologisk olivolja och hälften ekologisk flytande tvål (men faktum är att du kan köpa den billigaste euroshopper tvålen och det funkar lika bra ur återfuktnings synpunkt, dock ej ur miljövänlig och ekologisk). Skaka flaskan och blanda innehållet väl, den bör bli gulaktig i färgen. Klart att använda. Om du använder den här tvålen kan jag lova att handkrämer är ett minneblott. Om man som jag, bor med en skeptiker, så kan man ha en liten flaska med olivolja intill tvålen och blanda direkt i handen, börja då med tvål och addera sedan oljan, löddra upp, tvätta och skölj av. Klart!

Det var några tips från mig. Hoppas nån där ute har nytta av nåt av dem.

Klara, Krille, gå!


Elsie pratar mycket, men det är många ord vi vuxna inte förstår. Hennes kompisar på dagis förstår, där sitter de och pratar och pratar på sitt hemliga språk. Men sakta men säkert byts orden ut mot sådana mamma och pappa kan förstå (och de är ju lite sorgligt på ett sätt, barns egna språk är så sagolikt vackert). Och sen hon började på dagis går det rasande fort.

Imorse ringde min telefon och jag trodde jag det var min bror, så när Johan gav mig telefonen frågade jag 'Är det Krille?'. Elsie satt brevid mig, titta på mig och mobilen och sa 'Krille'. Efter samtalet, satt Elsie på golvet och lekte med några nycklar utanför badrummet där Johan var. Jag frågade honom om han hörde vad Elsie sa tidigare. Då tittade hon upp på mig och upprepade 'Krille'.

Sen stack de två iväg till dagis och jag gick och la mig under täcket igen. Efter ett tag ringde Johan och berättade att när de kom till dagis hade de kommit samtidigt som ett annat barn som heter Klara. När Elsie såg henne tog hon ut nappen och sa; 'Klara'.

Så även om hennes egna språk är det vackraste och finaste jag vet, så är det otroligt roligt att höra henne stiga in i de vuxnas språkvärld. Ett litet steg i taget. Ett litet ord i taget.



Vi vilar

Jag och Sigge ligger i sängen. Jag är trött att jag inte ens orkar somna om...



onsdag 16 februari 2011

Lite av 4:an

Nu orkar jag inte jobba mer. Jag kommer såklart att hålla på med Ugglalala lite då och då, dessutom kommer jag jobba med en hemsida till min fars arbete, men på det stora hela ska jag vara hemma mycket, vila mycket och yoga mycket. Så att jag orkar umgås med Elsie efter dagis, hjälpa till med middagen ibland, natta Elsie då och då och prata med min sambo på kvällen. För att jag vill det och saknar dem. Jag är som en urvriden trasa på kvällarna när jag jobbar 8 timmar eller ränt 17 ärenden. Slut med det.

Måste samla kraft till förlossningen! Herrejösses, snart är det dax och jag orkar inte ens tappa upp ett bad. Nej. Nu blir det ändring.

Ledord tills Dutten kommer:
1. Vila
2. Yoga
3. Mysa med Johan och Elsie
(4. Blogga)

Slut på meddelande.

Dag 17 – Mitt favoritminne


Hur kan man kunna välja ETT favoritminne ur 33 år av upplevelser?
Det går inte.
Jag vägrar.

tisdag 15 februari 2011

Städning och vädring

Idag har jag storstädat ateljéen. Det var behövligt kan jag säga... Meningen var att jag skulle göra det innan jul, men sen blev jag sjuk och veckorna gick... Ateljén var nu i bedrövligt skick.

Men efter vädring, dammtorkning och dammsugning, rensning och bortplockning är nu ateljén glänsande och väldoftande! Glömde dock att ta kort på hur fint det blitt. Ni får ta mig på orden. Och titta på våra vackra tulpaner vi fick i lördags när min vän Karin och hennes fina pojkvän Frank kom på middag.




För den som tyckte jag var besatt...

This is why: vem blir inte avundsjuk på alla dessa presenter???






Den här bilden har inget med ovanstående text att göra. Med det är så skoj. Kolla in det sjätte förslaget oppifrån. Många som googlar måste kännas sig svikna av en kvinna.

Ny maskin

Jaha, då börjar jag inse att jag behöver en ny symaskin. En med overlock. Råd, tips? Huskylock har jag fått rekomenderad, erfarenheter??

Tack!!



måndag 14 februari 2011

Här hemma tar vi AllaHjärtansDag

...på stort allvar och slår på stora trumman till middagen.




Rebecka är en av många

Det är skönt att det är många som tycker och tänker som mig i jämställdhetsfrågan och barn. Jag tycker det är apviktigt och blir uppriktigt ledsen när folk tycket att man "fånar sig" och "borde lägga energin på något viktigare" mm.

Ja. Om detta kommer jag tjata.

Magen idag

Dessa kort tog jag tidigare idag, då var Dutten lugn, men inte längre. Just nu har den hicka. Galen hicka. Rakt på min kissblåsa.






Skrattet som försvann

Altså, jag vill så gärna gilla. Jag vill att en svensk komediserie ska lyckas. Och det började så bra. Men nu. Nej. Igår kände jag att "nej, nu vill jag inte se mer". Solsidan har tappat den gnistrande charm den hade, den varma gosiga pinsamma skrattsalvan uteblir. Inte ens min favorit Mia kan rädda serien. Tyvärr. Förlåt Solsidan, men jag lämnar dig.



(Fast inte den riktiga solsidan, för den kommer jag åka förbi på väg ut till landet massor i sommar, hoppas jag)

söndag 13 februari 2011

Samma vecka, annan graviditet

Här ligger Elsie i magen och bakas. Det är den sista maj 2009 och jag har en månad kvar till beräknad förlossning. Nu vet vi ju att hon kom en vecka senare, den 6 juli. Jag var så rackarns snygg hela min förra graviditet. Fick plats i det mesta av min vanliga garderob och var dessutom väldigt snygg i håret (blir nästan sugen på att klippa mig men det ska jag inte, måste spara liiite till). Och några kilon smalare. Inte för att jag på något sätt tycker att jag är tjock nu, för det är jag inte. Men jag får inte plats i de kläder jag hade i förra graviditeten, främst pga av min bysts tillväxt, men även för att jag helt enkelt är större. Uttänjd :)

ps. Det här är ett förinställt inlägg. Jag ligger egentligen och sover nu, klockan 22.00. Just so you know.

Avblåsta planer

Tyvärr blev det ingen Ugglalala-fotografering idag. Johan hade försökt göra alla glada och därmed målat in sig i ett hörn, utan min vetskap förstås. Han hade lovat att spela in med bandet i helgen, men oxå sagt Ja till att jag skulle kunna fotografera Ugglalalas kl 13. När jag insåg hur det låg till avbokade jag fotograferingen, bandet hade trots allt bokats in först-rätt ska va rätt!, som som tur var kunde bokas om till nästa helg. Kanske hinner jag göra klart ett par stycken till som en liten bonus :)

Istället stannade jag hemma och kollade på inspelade avsnitt av CSI Miami tills Elsie vaknade, sen åt vi banan och myste ett tag innan vi drog till affären och handlade lite frukost, bajspapper och annat nödvändigt. På vägen hem mötte vi Johan och glada gick vi hem och umgick resten av kvällen. Nu har Elsie somnat- i sin nya säng!- och jag och Johan ska kolla på Solsidan innan vi går och knoppar. Iaf jag. Är helt slut.

Och har jag beställt reakläder till Elsie, lite tröjor. Utan att berätta för Johan... så busigt.


Nya sängen verkar populär

Skulle gå in och kolla till Elsie som ligger och sover sin lunchvila i sin nya säng för första gången.


Och hittade nån mer som gillar den nya sängen.

Gåvor... eller..?

Clara överöses med presenter till sin bebis av alla sina beundrande läsare, som väntat. Jag kommer att tänka på mitt inlägg om mina funderingar kring att ifall jag skulle skicka en Ugglalala till Clara. Jag fick lite råd och tips på marknadsföring men ingen reagerade speciellt på mina funderingar på om jag skulle skicka till Clara eller inte. Hade varit roligt att höra om ni tycker jag är helt dum i huvudet eller om det låg nåt i det jag skrev...


Ps. Idag ska jag och en kompis fotografera ugglalalas! Det betyder att jag snart kan lägga upp alla nya fina på siten! Som jag längtat!!

Ps 2. Ja. Det är klart jag är lite avis. Det är ju rätt genomskinligt. Jag vill ju oxå ha beundrare som skickar gåvor :D


lördag 12 februari 2011

Jobbar lite...





fredag 11 februari 2011

Igår












Har jag visat min pop-jacka? Min dyra fina (med kanske lite tråkig färg) gravidjacka? Den är toppen och kommer användas många vintrar framöver (inte bara pga priset utan för att den är väldans varm och snygg).

Fast det där var igår. Idag har jag legat på sofflocket tills Elsie och Johan kom hem. Nu ritar hon med Sigge.




Andra fina saker är...

...att få en fin kommentar från en bloggare man läser och beundrar...

...att tänka på att snart är det sommar igen...

...att planera för Duttens ankomst...


ps. De här sängkläderna önskar Elsie och Dutten till sina sängar. Om nån undrade...

Grattis Clara!

Clara och hennes Jacob har fått sin bebis. Jag är verkligen glad för deras skull och hoppas att det som störde mig inte har påverkat dem. Jag önskar dem lugn och ro och en stabil tillvaro nu första tiden, för det är alla nyblivna föräldrar värda.

Igår var jag och Johan på MVC. För en kort stund misstänkte BM att Dutten vänt på sig, men efter en snabb koll med Ultraljudet såg hon att så inte var fallet. Skönt. Jag har inget emot kejsarsnitt, men jag vill gärna föda vaginalt om det går. Vi pratade om den förra förlossningen och våra tankar om denna. Såklart kom vi in på tiden efter förlossningen, och jag nämnde att jag var rädd för hur den första tiden kommer bli (eftersom den förra var kaos pga renovering och min depression). Fina BM Lena lugnade mig med att vi faktiskt gjort det här en gång, allt kommer inte komma som en överaskning. Även om allt kommer att vara nytt på ett sätt, iom att vi har en liten Elsie att ta hand om förutom Dutten, så är det just det som är vår trygghet. Förra gången blev vi mamma och pappa för första gången och bara det är ett kaos, utan köksrenovering och flytt. Den här gången är vi redan en liten familj. Det är en trygghet. Hon är så bra vår BM. Nu känns det mycket bättre.

Idag är jag glad att jag inte bor ute i Nacka och är i latensfasen. Galet väder.





torsdag 10 februari 2011

Klänningsdrömmar

När det kommer till klänningar så är Elsa en megainspiration.
Hon är alltid så snygg i sina tajta fodral, vippiga kjolar, plutiga läppat, röda lockar.
Jag drömmar om att köpa klänningar på Beyond Retro och klä min ickegravida kropp i.

Men jag kommer aldrig att se ut så här.
Hur mycket jag än anstränger mig.
Men det är fint att titta på.
Och drömma om.


Det kan ju inte bara varit dåligt. Det ser ju så mysigt ut i efterhand!

Vi var ute på Gåsö, min själs andrum, en vecka. Solen sken och alla mådde ganska bra, utom Elsie som var lite förkyld.

Men jag kände mig svullen och lite konstig. Vi misstänkte att vi var gravida men var inte säkra.
Elsie trotsade förkylningen och badade i sin lilla pool. Johan och jag fotade mycket med våra mobiler.
Väl hemma i stan gjorde vi ett gravidtest och det visade posetivt.
Vi skålade i min sista folköl på ett bra tag.

Sen åkte vi till Johans föräldrars hus utanför Sundsvall.
Andra dagen där blev jag häftigt illamående och det höll i sig i drygt 2 månader.
Elsie åt själv och mådde gott. Trots att mamma låg och sov för det mesta.
Utsikten är ljuvlig och naturen storslagen. Katterna stormtrivs och kivas med grannkatter och hästar.
Vi köper en badboll och har lite skoj med den.
Vi tar en familjebild under en efm då jag faktiskt mådde ganska bra.
Sen bär det av till vackra Österlen.
Där vi faktiskt var på stranden, ett antal gånger.
Plaskade och hade skoj.
Elsie och jag skippade brallorna och byggde sandslott. Och raserade dem.
Det blåser så hav på stranden.
Ibland vart Elsie sur.
Men för det mesta var hon väldigt glad. Här busar hon med Morfar.
Gosar med pappa.
Och busar lite mer i sanden.
Sen åkte vi till Ludvika. Där plockade vi äpplen direkt från träden och smaskade i oss.
Elsie blev runtkörd av farmor på skrindan.
Vi badade i sjön i närheten. Både jag och Elsie tog ett dop. Johan nöjde sig med att blöta benen.

Så visst hade vi det bra. Också.
Tyvärr visar bilderna bara en liten del av sommaren.
Den större delen av tiden låg jag och mådde illa och sov.
Men jag tror inte att det jag kommer komma ihåg från sommaren 2010 är det. Jag tror jag kommer minnas sommaren som dessa bilder. Soligt, mysigt, glatt och fint.