måndag 22 februari 2010

Bättre foto


Jag måste fota min små ugglor i bättre ljus och mot vitare bakgrund till hemsidan, nån som har nåt tips?!?

7 kommentarer:

Anna sa...

Häng upp ett vitt lakan/täcke/filt så att en del av det ligger på sängen/soffan/golvet och resten går upp på väggen. Rikta några lampor mot det hela så att det blir ett mjuk ljus utan skuggor. Sen är det bara att lägga sig i samma nivå som ugglorna och knäppa på!
Lycka till!

Anonym sa...

Gå ut och fota ugglorna i snön, solen ger det perfekta ljuset och snön den perfekta vita bakgrunden.
/annika

FAVORITLOUISE sa...

Nej, nej nej!
Inga lakan, det blir alltid så skrynkligt och billigt.
Men satsa på naturligt ljus från
fönsterna eller utomhus i snön (väldigt bra)
så blir det finare.

Ulrika sa...

Håller med Louise! Inga lakan! Köp hellre en ljus tapet och lägg den på bordet och sedan upp bakom så att det blir en mjuk linje mellan horisontalt och vertikalt. Ha "fotostudion" när ett fönster, så att du får fint dagsljus!

kajsa sa...

Jag lärde mig av fotograferna på mitt jobb att man lätt kan göra en egen liten fotostudio med stora vita pepper alternativt ett lakan. Ser att ovanstående snackar om skrynklor men mina lakan är då aldrig skrynkliga. Jag viker ju dem fint när de läggs in nytvättade i skåpet! Sen brukar jag fota vid fönstret så att ljuset är naturligt men går inte det kan man ställa lampor som lyser ovanifrån och rakt ned så inga märkliga skuggor hamnar snett eller så.

Förresten Sophie; bara att höra av dig när du vill bubbla på mer om projektet och små ritningar!

Alma sa...

tack för alla tips! tyvärr funkar varken lakarn eller papper hemma hos oss och ljuset från fönstret ger bara massor av skuggor. Att fota ute i snön är lockande men går inte med elsie just nu.
Önskar bara att nån annan kunde fota dem så det blir gjort nån gång.... Eller att man kan knäppa med fingarana så är det klart :)

Single Mother By Choice sa...

Hej Alma!

Hur många ugglor rör det sig om? Om det inte är en ohanterbar mängd så kan jag göra det. Jag är fotograf och har tillgång till studio i Vasastan, och mitt arvode kan jag lätt sänka till en uggla.

låter det intressant så kan vi höras vidare, du når mig på ac.skarstedt@gmail.com

/AC