fredag 8 februari 2008

Det är sent...

Och det är fredag. Den tröttaste kvällen i veckan om man är 'vuxen' och arbetar heltid. Skönt, mysigt och allt det där. Men trött är jag.

Godnatt.
Idag: Klänning från Indiska, underkjol från HM (som jag haft sen -97!) och skor från Beyond Retro.

1 kommentar:

miri sa...

åh vad roligt att ni ska skaffa till misse! jag har en del tips på hur i ska presenetra dem för varandra, jag har introducerat en hel del katter och har ärren för att bevisa det ;)
det har dock alltid varit vuxna katter och eftersom det är kattungar det handlar om i ert fall tror jag det inte kommer bli några som helst problem. men, iaf, några tips. behåll den nya katten i kattburen när de hälsar först, låt dem nosa på varandra genom buren. sitt med dem och prata lite med dem samtidigt. de kommer antagligen ignorera er men vissa katter finner det tryggt iaf. sen efter ett tag om det kan ni ta ur katten ur buren. en av er står bakom sigge och den andra bakom nya missen. de kommer nosa med varandra men även kanske fräsa lite, och i värsta fall bråka. jag brukar ha handskar på mej vid det här laget så jag kan skilja dem om det blir för hätskt utan att få sönderrivna händer. dessutom kan kissen bli stressad och bita dej om den är nervös och det blir en hotfull situation. oftast brukar det dock gå bra, de kanske morrar och fräser lite åt varandra ellr inte alls låtsas om varandra men de brukar acceptera varandra till slut. och som sagt, jag tror dte är enklare då de är små. en annan sak jag brukar tänka på är att om det blir för mkt bråk och ni måste stänga in en av katterna i nåt rum för att svalka situationen måste det vara nya katten. annars finns risken att sigge tror ni byter ner honom så att säga. oxå därför nya missen bör vara i buren i början. ni kan oxå ta med nån filt/tyg eller så som nya katten haft ell sovit på i gamla hemmet så han känner dofter han känner igen, trygghet.
hoppas det hjälper! jag gjorde så när jag introducerade mina för ett par år sedan. det gick finemang. den nya katten kanske kommer ligga mkt under soffan och typ inte vilja vara med er, låt honom i så göra det, låt den få sin tid att ackumulera sej med allt nytt. ja visst ja, nåt jag använde när jag presenetrade krut och teddis var leksaker, lek med dem, med snöre eller nåt, då kan man dra bort fokusen på den spända situationen till att de leker ihop. funkar inte alltid men värt ett försök.

lycka till! :)