torsdag 11 mars 2010

Varför????????

Skulle sätta mig och sy lite på en Uggla när maskinen plötsligt får tuppjuck och sy några egna j-vla stygn (se bild) isf zickzack. Wrf. Varför? Hjälp! Vet du vad det är för fel?? Jag har inte råd att lämna in den och skulle du klart 6 ugglor i helgen. Vad i självaste h-lvete ska göra?

5 kommentarer:

Johanna sa...

Har du kollat trådspänningen? Oftast blir det så där när man har råkat ändra den. Kolla i instruktionsboken. Jag brukar provsy med olika trådspänningar för att se vilken som passar till tyget.
Hoppas att det ordnar sig!

sessy sa...

trådspänningen tror också jag är skurken. Men börja med att trä om maskinen, ibland är det så enkelt, sen ser det ut som att hjulet/ratten som är längst till vänster i bild, i det röda fältet styr trådspänningen. Provsy på en annan tyglapp och rulla lite på den. lycka till

Alma sa...

Å tyvärr var det inte det, men tack ändå!

Elisabeth sa...

finns trådspänning på spolhylsan med... lilla skruven..

Anonym sa...

Kolla följande:
- Är det rätt nål och pressarfot? (viktigt att ha rätt nål och pressarfot för rätt material, för trikå, för denim, för chifong, för momull)
- Sitter pressarfoten fast ordentligt?
- Prova att rengöra maskinen i och runt undertråden, det blir ju en del textildamm där.
- Prova att smörja maskinen med lite symaskinsolja
- Är det rätt stygnlängd?
- har du kommit åt någon inställning på pedalen (på vissa maskiner kan man ställa in hur fort nålen skall sy på pedalen)

Dessutom så tycker det ser ut som om det är trikåsöm och inte zigzag. Har du rattat in rätt sorts stygn?
/Annika