måndag 18 januari 2010

Sova på natten? Överskattat tycker Elsie.

Det kan gå några dagar då det går bra, hon vaknar och vill ha nappen, men somnar strax om. Sen kommer det en jävulsnatt som inatt. Hon vaknar runt 02-03 och kan/vill inte somna om. Jag blir galen efter en timme och efter två har jag förlorat förståndet och närmast apatisk. Jag vill slänga henne i väggen men det gör jag inte. Såklart. Jag vaggar lite för fort och sjunger lite hest. Säger lite surt att hon måste sova nu. Hon tittar på mig och meddelar att hon tänker skrika om jag lägger ner henne. Hon vinner. Jag sitter i sängen och riktar istället min ilska mot min älskade, som inte är så älskad i denna stund där han ligger och sover. Eller nej. Det gör han ju inte. För efter en och en halv timme inser han att det inte blir nån sömn och försöker avlasta den apatiska kvinnan. Det hela slutar med att mannen gör godnattvälling till ungen och den tillslut somnar på mammas stakars ömmande arm. Två timmar senare är det upp och hoppa. Oh joy.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fick lära mig att barn när dom vaknar vill ha det som när dom somnade. Står mamma där och sjunger så vill dom ha det så när dom vaknar och just därför är det så viktigt att dom sover själv i sin egen säng.
Lägg henne i sängen på natten och låt henne skrika. Gå dit, lyft upp och trösta typ var tredje minut. Hon orkar garanterat inte hålla på mer i en halvtimme.

Alma sa...

intressant att du säger det. eftersom det var exakt det vi gjorde i natt. först gjorde jag om gonattrutinen men sång och gos. när hon efter 2 minuters sömn vaknar igen och skriker och gjorde detta a 18tusen ggr. gav vi upp. då lät vi henne skrika med tre minuters mellanrum. det pågick mer än en halvtimma. men det är svårt att säga på natten. hjärnan funkar inte så bra. sen gick vi till vällingen. men vi provar nästa gång. om de säger att de funkar så borde det det. och snart ska hon få eget rum. kanske blir det enklare då. eller svårare...

Alma sa...

oh hon somnar själv i egen säng. varje kväll. jag sjunger innan. sen säger jag gonatt och går ut och hon somnar en stund senare utan skrik och protester.