lördag 9 oktober 2010

4 dagar bakåt

Ja. Vi var ju på ultraljud igår. Det var härligt. Den här gången var jag närvarnade. Jag kunde titta, förstår och le åt den lilla som låg och sparkade och viftade med armarna. Jag minns ingenting av vårt första ultraljud med Elsie. Jag fick en känslomässig chock, förmodligen av både lättnaden att det verkligen var en bebis där inne och chocken av detsamma, och grät och skrattade hysteriskt genom större delen av undersökningen.

Den här gången var så lugn och fin. Vi var båda rörda och glada och lättade över bekräftelsen att det var en bebis i magen och att den verkade må bra. De kom några tårar, av glädje, men mest suckade vi och log fånigt mot varann och mot skärmen om vart annat. Som i en fånig film. Hon som gjorde undersökningen var pedagogisk och noggrann och förklarade varenda liten grej vi såg. Utan att nämna könet eller om vi ville veta könet. Så skönt.

Efter 200 mätningar av huvud och lårben fick vi veta att ett mer troligt BF datum är 4 dagar senare än vi fått innan. Men, det behöver ju inte betyda så mycket egentligen. Bebisen kan ju ändå komma 2 veckor innan och vara alldeles klar. Hoppas det. Jag längtar efter den.

1 kommentar:

Klara sa...

Vad skönt att allt gick bra- Grattis!