söndag 17 oktober 2010

Lek och allvar

I förmiddags var vi sväng till favoritlekparken. Favorit eftersom det nästan alltid är barn där. Elsie älskar andra barn. Och bebisar (det bådar gott). Och hundar! Och flygplan!Jag har nån nerv i kläm i höger skinka så det strålar ner i benet när jag går men jag kämpade på (det är en 10 min promenad till just denna park). Men sen vi kom hem har jag legat på soffan och stånkat. Det blir inga långpromenader i höstsolen just nu.

Dutten har gett sig till känna, sen en dryg vecka tillbaka kan jag känna små sparkar där innifrån. Jag var på ett extra ultraljud i fredags därför att den låg och gömde sitt ansikte under hela första ultraljudet och idag kollar man bl.a. efter gomspalt på fostret. Vi erbjöds ett nytt och hade först tänkt att avstå, för vad skulle den ev vetskapen om gomspalt egentligen förändra? Men så kände jag att, jo, det kan i sånt fall vara skönt att veta, förbereda sig. Och inte bli rädd där på förlossningen bara för att h*n ser annorlunda ut. Men nu ser den inte ut att ha det iaf, utan som ser ut nu ser h*n frisk och "normal" ut.

Vi fick en ny bild på dutten som är så kul att jag måste dela med mig. H*n låg och smackade med munnen och plötsligt öppnar den gapet (gäspade?) så mycket att tom hon som utförde ultraljudet verkade lite impad. Det roligaste är att det ser ut som om h*n ligger och äter på moderkakan som en liten pacmangubbe!

2 kommentarer:

Arne sa...

Känner igen det där med nerv i kläm, det hade jag hela förra graviditeten, men har sluppit det hittills, den här gången.
Kråkan sparkar också tydligare nu, himla skönt, riktiga sparkar!

Vilka fina bilder du delat med dig av.

I dag gick vi in i vecka 20, halvvägs!
kram!

Towe sa...

Grattis till dutten, sjalv har jag 3,5 vecka kvar... Underbar ultraljudsbild, av all dom 9 bilder som vi har sa har inte fatt en san har photogenic liten skrutt. Visst ar det kul med ultraljudsbilder! Ta val hand om vaxande magen! towe.