torsdag 21 oktober 2010

Ingen fuldans

Elsie gillar att dansa. Hon har dansat så länge hon har kunnat röra kroppen medvetet. När hon vara bara några månader och jag gick in i en affär med musik så började hon gunga där hon halvsatt i liggvagnen. Sen kom en lång period av 'sittdans' (det där man gör på klubbar/barer när man är lite osugen på att dansa men ändå vill dansa på nåt sätt). Så fort hon kunde stå mot något började hon vagga och gunga på knäna. När hon började gå började hon dansa. I takt! Så fort musik eller något som liknade musik (dammsugar, mixerstav, hårtork) så började hon svänga loss. I början utgick jag mer eller mindre från att alla barn gör så.

Igår var Johan och Elsie på sångstund. Eller som Johan sa; det var mer en dansstund. Elsie ville inte sitta snällt i knät på pappa som de andra barnen utan rusade fram till Eva, som var sångledaren, och ställde sig en halv meter framför henne och började dansa. Efter ett tag kom de andra barnen också fram, men Johan berättade att Elsie var den enda som dansade hela tiden. De andra sprang iväg och lekte med annat eller stod bara och tittade på Eva. När varje låt tog slut applåderade Elsie (det tror jag kan vara mitt 'fel'...). Och när imse vimse kom blev Elsie så lycklig att Johan trodde hon skulle ramla omkull.

Jag vet att alla mammor och pappor tycker att deras barn är det finaste, bästa och mest fantastiska som finns. Så en del tycker nog att jag är lite fånig som berättar det här. Men jag har insett att alla barn inte är som Elsie och dansar så fort de hör musik. Det här är helt enkelt en del av hennes personlighet. Just nu. Det kan ju ändras.


ps. Hon gillar att sparka boll och leka med bilar oxå. Mamma pustar ut... för dans anses vara en ganska 'tjejig' grej (jävligt fel men ändå)... Jobbar hårt på att 'könneutralisera'...

ps. jag kan inte dansa så fint som du

2 kommentarer:

anli sa...

Så rart! Louie sjunger istället med. Högt och ljudligt och oftast i takt. Han prickar vokalerna och på favoriterna oftast hela första strofen. Lite orolig dock, för de andra föräldrarna brukar skratta åt honom när han sjunger. Hoppas det inte får honom att sluta. Han applådera också gärna sig själv, men särskilt dansant är han tyvärr inte. :-)

Hannah sa...

Fantastiskt! Min 1,5 åring gillar oxå att dansa men det är inte samma passion för det hela som lilla E verkar ha :)

En helt annan fråga! jag och min uppsatskompis håller på att skriva C-uppsats med syftet "att undersöka hur nyblivna fäder upplever papparollen under sin föräldraledighet" och vi är på jakt efter en öppen förskola i Sthlms innerstad där det går många förädralediga pappor som skulle vilja vara med i en fokusgruppsintervju. Jag tänkte att du kanske har något tips om ÖF eftersom ni bor på söder och så. Hör gärna av dig till mig om du har tid på min mail el. skriv ett svar här. Tack på förhand och lycka till med fortsatt graviditet! Hälsningar Hannah, hängiven läsare :)