onsdag 5 november 2008

Min t-shirt


bild lånad av the sartorialist
.
Hej min t-shirt, vad gör du på en svart man någonstans i NYC?
Kom hem nu!

5 kommentarer:

Anonym sa...

varför poängtera att han är svart? hade du skrivt "en vit man" också, eller? don´t think so.

Sophie sa...

varför poängtera att jag skrivit 'svart man'? hade du gjort det om jag skrivit 'vit man'? får panik på att man måste vara politiskt korrekt hela tiden. muslim, kvinna, arab, allt är sätt vi 'kategoriserar' människor. det behöver inte vara rasim, kvinnohat eller någon annan form av negativa känslor inför det man beskriver.

Anonym sa...

men saken är ju att du aldrig hade skrivit "vit man". handlar inte så mycket om att vara politisk korrekt hela tiden, det handlar väl om att tänka efter lite. själv är jag oerhört trött på "vi" och "dom"-tänket och förstår mig inte på denna nödvändighet att alltid kategorisera människor (även om man inte behöver vara t ex rasist eller kvinnohatare bara för att man gör det). i det här sammanhanget har jag helt enkelt bara svårt att förstå varför man måste poängtera att mannen på bilden är svart. men jag är kanske överkänslig av mig.

Anonym sa...

Ohh. Kan folk plocka ur pinnen ur rumpan? Svart man, vit man, gul man, randig man. Det behöver inte ligga rasfientlighet bakom att man enkelt säger vad folk ar för hudfärg. Det kan ju bara vara att man JA, säger folks hudfärg. Suck.

Men. Kan jag få ärva din tischa när du dör. Snela? :)

Sophie sa...

anonym: jag tycker nog att du är lite överkänslig, ja. men jag vill gärna lämna den här diskutionen nu för jag tror inte vi kommer komma fram till något på detta sätt. den här diskutionen måste man snacka face2face för att reda ut tycker jag.