fredag 7 december 2007

Kommentar från annat håll


Iförrgår på nyheterna berättade de att 1% av Sveriges befokning äger en tredjedel av alla pengar. De sa även sån stor klassklyfta har det inte varit sen 50talet.
Vart är vi på väg någonstans?

Det känns inte som vi har fattigdom i Sverige, men att fattig innebär inte bara att inte ha några pengar, det kan oxå innebära att inte kunna leva på det man tjänar eller leva på bidrag. vi lever i en fruktansvärd värld där unga människor åker ner till St Tropez och sprutar ner varandra med champange som går på 1000tals kr flaskan och tycker att det är ok. Hur är man uppfostrad? Om man har så mycket pengar, hur tänker man? Hur kan man vara så självisk som många är?

Och på tal om pengar, löner, hur bedöms dem? Vad gör någon värd en viss lön? Är det mer värt att vara chef på ett företag i någon industri är det är att byta blöja på en person som inte kan gå på toaletten under sina sista dagar i livet? Eller någon som lär våra barn att läsa, städar våra kontor eller tar blodprov på våra pappor? Hur värdesätter man en människas arbete i samhället?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Hittade just din blogg av en slump och föll pladask - du hamnade genast under mina favoriter. Du verkar vara en kreativ person och du inspirerar med dina outfits - Fortsätt så!!!

Anonym sa...

Tyvärr verkar det ju vara helt toalt värdelöst att ta hand om sjuka i alla fall om man bedömer den lön de som jobbar med det. Sjukt orättvist!!
/ Miss Ida från www.fashionnerds.se

Anonym sa...

Hej! gud ett sånt bra inlägg! egentligen borde ju tunga skitjobb få MER betalt, som en slags belöning för att det finns folk som orkar med dem. jag menar, en läkare brinner ju för sitt yrke ändå, men hur många älskar att städa toaletter?

du och dina vackra kläder får ha en så trevlig dag :)