måndag 2 maj 2011

Jag bara undrar

Johan har möte ikväll till 19. Gissa vad vi gör... Hur fan gör alla andra? Jag lyckades få H att sova en stund så jag kunde ge E mat. Men sen. Hur får andra det att funka???
5 kommentarer:

I sa...

TV!!!
Sjal att stoppa lillan i
Hemmagjorda glassar
Russin
Bada den stora medan lilla ligger i sittern
Barnvakter!!!

cruella sa...

Måste du sitta/ligga på nåt särskilt sätt eller någon särskild plats när du ammar? Kan du sitta på golvet och amma och liksom vara med E medan hon leker? Amma i soffan och läsa bok för E? Amma vid bordet medan E degar eller ritar? Bebisar har ofta vakenperioder på sena eftermiddagen/kvällen, bara med korta sömnstunder, så om "funka" betyder att bebis ska sova och inte göra väsen av sig så är det nog rätt svårt, ja.

Sophie sa...

I:
Tv är en räddare just nu, men jag önskar jag kunde hitta en annan lösning.
sjal är bra och den använder jag ofta, men inte så mycket hemma. får börja med det...
all form av mat är ganska snabbt överstökat, hon får alltid mellanmål när vi kommer hem men just nu är hon i en period där alla former av mat/snacks mm är ointressant...
bada går tyvärr inte, har inte hunnit blogga om detta ännu, men hon HATAR att bada och gråter när vi duschar henne (vilket vi bara gör när vi måste, men det är ett helt eget inlägg).
och babysittern sitter han i högst 5 minuter. 7 om jag har tur...
barnvakter är bra. men det kan jag ju inte ha varje dag :)
cruella: jag får väldigt ont av att amma på golvet pga förstörda axlar sen tidigare. dessutom är det inte amma hela tiden, utan mycket bara bära runt på honom. helst på axlen. hela tiden.
jag gör så gott jag kan, läser i soffan gör vi nästan varje dag, men all annan typ av lek blir svår eftersom H vill bli buren och helst ligga över axlen hela tiden. men vi ska köpa lera och ha hemma som efm-kul, hoppas det funkar. sen ska vi ju försöka leka ute när det blir varmare.

tack för tipsen!!

Jenny sa...

Det där är vår lösning också, alldeles för ofta. Tyvärr. Men vad gör man då? Man har bara två armar och en nyfödd/liten bebis kan man inte låta leka själv. Nu börjar det ju bli mycket lättare för oss eftersom vår bebis inte är så liten längre, men väldigt länge var det film på datorn och TV:n som räddade mig. Har försökt hitta pedagogiska program och då känns det lite bättre. Pussel på min iphone, fem myror är fler än fyra elefanter, bolibompa-webben, och astrid lindgren. Känns liksom ganska harmlöst. Försök att inte ha dåligt samvete, hon får ju leka massor och vara kreativ på dagis.

Jenny sa...

Just det! För oss funkar det ofta att rita och att lägga pärlplatta med maxipärlor. Finns på panduro.