söndag 12 december 2010

Jag är ingen fotograf


Nej sanna mina ord, fotografera är inte min grej. Jag har sytt en gäng nya kompisar, köpt ett produktfototält (som inte gick att använda) med två lampor (som inte räcker) och fotograferat själv för att 'underlätta'.

Ursh.
Jag är så dålig. De är mörka, trista och hemska. Bilderna alltså, inte figurerna. Vad ska jag göra? Jag har inte råd att betala någon, men måste ändå ha hjälp. Sälja sin själ till djävulen?

Eller ska jag nöja mig med halvtaskiga bilder? Eller måste jag fundera ut ett nytt sätt att visa upp dem? Förslag mottages tacksamt...

Funderar på att köpa lampor. Två? En? Vilken styrka? Nån som kan?

Men fyra nya kompisar har dåliga bilder till trots lagts ut - kolla in dem HÄR.

2 kommentarer:

Single Mother By Choice sa...

Det blir lätt lite hårt när man slår lamporna rakt på. Kan du prova att bygga en egen liten ljuslåda? Det räcker antagligen med en sned vit kartong ovanför, slå lamprna i den. Det blir lite svagare ljus men mer reflekterat dvs mjukare. Och ugglorna ligger ju still :) Så du kan ha lågt bländarvärde eventuellt att du behöver ett stativ då. Och tänk på att det kan vara dumt att blanda ljus för färgernas skull, man tänker kanske att det är väl bra att ta in dagsljuset med men dagsljus och blixtar har olika temperatur. Lycka till!

Malin sa...

Fototält är ju inte det lättaste. Jag hade hellre fotat utan och med en bouncer på blixten, eller lamporna. Sen ser det ut som att det bara är en lampa från sidan? Att ugglorna ligger stilla ger ju dig en chans att ha e lång slutartid, kanske så lågt som slutare 1/30 och sedan kan du blända ner till så långt det går men får du kortare skärpedjup, vilket inte gör så mycket då ugglorna är ganska platta.

Om du fotar på ISO 400 borde det inte vara några problem, helst inte om du även har lampa och det är ljust ute. Svårt att bedöma dock när man inte är på plats. Men jag tror att du borde kunna fota helt utan artificiellt ljus egentligen i dagsljus och bara ännu bättre med blixtar.

Sen kan du ju ställa vitbalansen efteråt. I photoshop.