måndag 27 december 2010

Täpp!

Jag har en sån konstig förkylning. Iförrgår var jag helt sänkt med nästäppa, snor och trötthet. Igår hade vi besök så jag proppade i mig Alvedon och duschade nässpray hela tiden (eftersom effekten avtog efter ca 30-60 min överdrev jag konsumtionen väldigt och är väl medveten om hur dåligt det är) för att hålla allt borta. Och mådde bättre!

Inatt har jag knappt kunnat andas. Idag bestämde jag mig för att sluta med nässpray eftersom det ändå inte hjälper som det brukar. Har sköljt näsan två ggr koksaltlösning. Köpt rhinocort och håller ner alvedonkonsumtionen med tanke på gårdagen (maxdoserade det dygnet). Snyter mig då och då men snor är egentligen inte problemet. Täppan. Täppan är horribell. Jag får nästan panik!! Jag är konstant täppt i båda näsborrarna...

Jag har aldrig varit så här täppt i hela mitt liv! I övrigt mår jag ganska ok. Trött som vanligt, huvudvärk av allt snytande. Men ok. Ingen feber eller så. Hostar ibland. Nyser ibland. Men ytterst lite.

Tips? Råd? Medlidande? Jag tar hjärtligt emot allt ;)

Ps. Just det, lock för öronen! Hör inte ett skit! Går inte bort! Jag blir gaaaaalen snart!

6 kommentarer:

sessy sa...

jag vet inte om det hjälper mot nästäppa, men när mina bihålor dämdes upp i våras fick jag tipset att stoppa en vitlöksklyfta i näsborren. Det funkade bra, åtminstone för stunden.

Anonym sa...

Nasonex, kortisonspray är bästa. Dock endast på recept och vet ej om man ska ta det när man är preggo. Sen den dagen jag provade Nasonex använder jag aldrig nässpray bara beroendeframkallande ju.!! Lycka till!!

Anonym sa...

Bihåleinflammation! Fortsätt med nässpray i en vecka i alla fall, varva dock med koksalt som nässpray. (Om du får tag i det eller har hemma så är ju kortisonspray det bästa) Min ena trumhinna sprack av trycket från bihålan så gå till doktorn i god tid. Dessutom är ju nässlemmhinnan redan något svullen pga graviditet.
Krya på dig stackare!

Anonym sa...

Du är ju gravid! Nästäppa är en väldigt, väldigt vanlig gravidåkomma. Hör med din BM om hon har några bra tips som lindrar. Det är blodkärlen som sväller i näsan och orsakar den där förbannande täppaan, den släpper så fort bebisen är ute.
/Annika

Alma sa...

tack alla ni för pepp och tips :)
Annika, jag hade gravidtäppa flera månader med Elsie och jag kan lova dig, det här är INTE vanlig gravidtäppa. Det är förmodligen delvis det, där av använder jag nu rhinocort för det och sen nässpray (i väldigt liten mängd per dygn) för att kunna andas på nätterna. jag kör koksaltlösning med nässkölj och dricker mycket vätska.
min far som är önhläkare hävdar bestämt att jag inte har bihåleinflammation och efter att ha lyssnat på honom är jag beredd att instämma. en jävlig jobbig förkylning, ja. men inget värre.
jag mår liiite bättre nu, men jag ska räkna med att vara säknt imorgon oxå säger pappa doktor. hoppas han har fel :)

Hanna sa...

jag har använt nässpray under båda mina graviditeter efter att ha fått förkylning och sedan inte kunnat sluta med näspray, jag vet att det inte är bra men lutar mig tillbaka att jag faktiskt lyckades sluta utan jättestora problem sist.
Lycka till!