lördag 15 januari 2011

Dag 11 – Hur ser det ut i mitt hem

Innan jul hände en lustigt grej. Jag hade skickat ut massa pressreleaser till olika tidningar om Ugglalala, varav en kvinna återkom till mig i ett annat ämne. Hon jobbade för en stor dagstidnings och skrev att hon undrade hur det såg ut hemma hos oss. Hon skrev att kreativa människor brukar ha intressanta hem. Jag vart förvånad, men rodnade av komplimangerna. Hon bad mig att fotografera lite hemma, bara för att hon skulle få ett hum om hur det såg ut. Jag städade undan det värsta och fotade lite med mobilen. Jag hade inga höga förväntningar, men det klart att jag var pirrig. Det här vart resultatet:

Vardagsrummet:

Hallen:Vårt sovrum:

Elsies rum:(Nu har hon fina gardiner som jag ska visa en annan dag,
men just vid detta tillfälle hade hon ett par som inte var så fina,
så jag struntade i att fota fönstret).


Efter att hon sett bilderna fick jag tillbaka ett mail där hon skrev att de tyvärr inte var aktuellt med ett hem-repotage då hon tyckte att vår inredning var 'lite ofokuserad trots att den har mycket charm'. Hon hoppades vidare att jag inte blev allt för besviken. Det blev jag såklart. Men mest blev jag lite snopen och förvånad över hennes kommentar. I flera dagar gick vi omkring och skojade om att vi hade ett charmigt hem, "men en aning ofokuserat". Jag inser att vi kanske inte passar i den här tidning, men det kändes ändå lite brutalt sagt. Men, ärlighet varar längst säger de ju. Jag var lite ledsen i ett par dagar, sen kom jag över det :) Och glömde bort det.

Kom på det när jag laddade ner alla min kort från Iphone häromdagen och hittade massa bilder på hemmet. Som jag nu får dela med er. Charmigt? Ofokuserat? Eller så är det så att det är vårt hem, rakt upp och ner. Lite extra städat kanske :)


7 kommentarer:

Alexandra sa...

Äh, jag tror att det hade blivit jättefina bilder! Hade bara behövts en bra fotograf med en proffsig kamera och öga för bra vinklar, och lite bättre ljus. Kanske stryka någon duk och fluffa till någon kudde. Synd att inte tidningsdamen hade fantasi nog att se potentialen i mobilbilderna. Jag tycker det ser jättefint och inspirerande ut i alla fall!

Estella sa...

Jag håller med Alexandra ovan. Hemmet är charmigt och har absolut potential ju...

Jättekul att se mer inredningsdetaljer hos er, vill gärna se mer!

Anonym sa...

Men va fan! Man kan ju undra (efter den där kvinnans svar till dig) för vem man gör iordning sitt hem och lever sitt liv. För sin egen skull eller för andras? För sin egen hoppas jag, för inte sjutton boar man hemma för att andra skall tycka att ens hem ser ut som ett hemma-hos-reportage?
/Annika

Sophie/Alma sa...

tack ska ni ha. jag tycker såklart att vi har det fint hemma, oavsett vad hon tycker. som annika sa, man inreder ju inte för att nån tidning ska komma och fota. jag inreder för att vi som bor här ska trivas, må bra och ha de mysigt.
och estlla, kul att du tycker det, då ska jag ta lite mer kort på hur vi har det och lägga upp framöver!

Single Mother By Choice sa...

Åh vad fint ni har det! Jag såg ju bara hallen som hastigast :) Jättefin stringhylla, och den där höga bruna byrån är jag avis på. :)

Frida sa...

Jag tycker det ser ut som ett riktigt, charmigt hem där någon faktiskt bor. Inredningsreportagehem lockar sällan mig, det ser aldrig ut som om nån bor där. så jag har väl antagligen också en ofukserd inredningssmak...

Joanna sa...

ofokuserat?
menar hon för att allt inte baseras på vitt och sedan har endast en accentfärg i varje rum?
är det ofokuserat för att inte alla saker kommer från svenskt tenn eller för att inte alla loppisgrejer är från hippa 50-talet?

vad vi tycker är helt olika så klart och hon tyckte liksom jag att ert hem är charmigt (och jag tycker även att det är jättefint) men jag skulle gärna vilja veta mer exakt hur hon menade med att det var ofokuserat.
och TROTS DET ändå hade charm.
för då går jag vidare och undrar vad hon menar med charm.
stela vita (återigen vita ja, eftersom det är vad alla inredningsmagasin består av till 99%) rum med bara lagom mkt loppis?
är det charm?
lagom och fokuserat?

PUSS.