onsdag 16 mars 2011

5 dagar över tiden.

Läste min förlossningsjournal med Elsie idag. Vi åkte in när jag var 40+5 och hon föddes dagen efter, när jag var 40+6. Idag är jag 40+4.

Min BM och jag kom överens om att jag ska försöka röra mig lite mer, även om det bara handlar om att jag dansar lite magdans i vardagsrummet medan jag viker tvätt. Så det gjorde jag idag.

Att jag vaknade med diarré och lätt illamående är i vanliga fall trista symtom, men som just nu känns ok, så länge de efterföljs av värkar. Hoppas jag.

Jag spenderade en timme hemma hos min granne Ella, en underbar, tjusig och varm kvinna på 86 år som visade mig bilder på alla sina barn och barnbarn, syskon och andra släktingar. Det var jättemysigt. Roligt att se sin egen lägenhet oxå, fast med helt andra möbler och färger (hon bor i en exakt likadan lägenhet som oss fast några våningar upp). Jag sa att hennes namn var väldig poppis bland småbarnföräldrar idag. Det tyckte hon inte om, eftersom hon själv hatade sitt namn! Däremot tycker hon väldigt mycket om mitt, Sophie. Jag gillar både hennes och mitt. Fast om Dutten är en flicka kommer hon varken få heta Ella eller Sophie. Vi har två andra fina på lager. Som så där fånigt jättehemliga.

Ja. Det var allt för ikväll. Det kommer ett tidinställt inlägg senare. Men då sover jag.

3 kommentarer:

Single Mother By Choice sa...

åh spännande! hoppas det är försmak på förlossningen! :) Och namn är ju vansinnigt hemligt. Inget fånigt med det. Man vill ju itne få sitt stulet :P

Sophie fd. Sophie/Alma sa...

jaaaaaaaa hoppas hoppas...
skönt att du säger det, en del tycker att det är jättefånigt och en del tar det säkra före det osäkra och döper sitt barn innan det är fött! alla medel är tilllåtna! :)

Frugan F sa...

Vi råkade säga våra förslag till mina svärföräldrar när vi väntade vår första och de satt ihop pojk och flicknamnet till ett namn och det var snudd på att de förstörde båda namnen. Men vi valde att behålla pojknamnet ändå och det är vi himla glada över. Men däremot var vi sjukt hemliga när vi väntade vårt andra barn.

Nu ska jag åka iväg till huvudstaden i ett par dagar och när jag kommer tillbaka på måndag så vill jag mötas av en liten bebis här på din sida! Hoppas det startar snart och att förlossningen går jättebra! Trevlig helg!