onsdag 9 mars 2011

Kloka pappor och mammor se hit!

Hörni...

Funderingarna på vagn går runt i cirklar. Jag kommer ju hämta och lämna Elsie på dagis typ varje dag och vi kommer inte att gå raka vägen hem varje dag. Det blir väl allt från mathandling till parkbesök mm. Ena stunden tänker jag att vi ska köpa en syskonvagn, nästa dag tänker jag att det kanske räcker med en vagn och en ståbräda. Men Elsie känns lite liten för ståbräda. Som det är nu är hon alltid lite trött och mosig efter dagis och tycker om att sitta i vagnen med nappen och bara ta det lugnt.

Om vi ska ha syskonvagn måste den;
1) inte vara för bred, vi har smala hissar och vill få plats på bussen
2) ha låsbara hjul. hatar sån som 'snurrar'
3) kunna ha Elsie sittande, Dutten liggande sen sittande
4) ha barnen bredvid varann, jag vill inte att Dutten ska ligga och stirra på Elsies ryggstöd...

Vi tänker inte köpa en ny för 10 000, utan tänker mer i 2000-3000 kr klassen, andra hand via Blocket typ.

Förslag? Tips?

Nåt sånt här kanske?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Om du vill har en smal syskonvangn rekommenderar jag Phil&Ted. Så smidig.

I sa...

Vi har en city select. Känns iofs lite onödigt då b går bra och ståbräda nog hade räckt. Men ibland är det skönt att kunna sätta en trött trotsig unge i vagnen.

Kolla upp kidsit. En ståbräda man kan sitta på.

Sophie fd. Sophie/Alma sa...

anonym, sitter de bredvid varann på P&T?
I, tack, ska kolla upp kidsit!

Jenny sa...

Vi har en urban jungle som är helt magisk. Det enda är väl att den är ganska bred, bussar är inga problem (vi var två dubbelvagnar bredvid varandra på blåbussen idag) men hissen kanske? Bra andrahandsvärde också, men lite dyrare än 3000 på blocket tyvärr (vi köpte vår för 5'). Vi är ute rätt mycket med vagnen och jag tror inte vi hade klarat det med ståbräda i höstas. När snön försvinner ska jag prova med ståbräda. Men det är skönt att veta att man kan ta längre utflykter med båda barnen utan att vara orolig för att storasyster ska få trötthetsattack ;)

Camilla sa...

Håller med ovanstående om Urban Jungle! Tycker inte alls att den är så särskilt bred för att ha barnen bredvid varandra. Hjulparen är inte särskilt mycket bredare än hos en enkelvagn. Jag kommer lätt in i alla hissar och dörröppningar som jag har provat. Lätt och smidig är den och inte särskilt tung att lyfta när man måste fälla ihop den.

s sa...

Det enda som är dåligt med Urban jungle är att när man tar bort liggdelem måste båda barnen sitta framåtvända. Det gillar inte jag. Den lilla är ju förmodligen inte mer än 6 mån då typ. Har hört mkt gott om city störde också, just för att man kan välja olika varianter och lägen för barnen. Hoppas ni hittar nåt som passar er!

s sa...

City SELECT skulle det naturligtvis vara!

Sophie fd. Sophie/Alma sa...

Tusen tack för alla tipsen! Jag kanske skulle skrivit att vi heller inte vill ha en 'trehjuling', därav faller Urban Jungel bort... ja, jag vet, vi är jättejobbiga och petiga... nu tittar vi på cityselect och baby travel!