måndag 14 mars 2011

Drutten och Maten

Här är det fortfarande lite sjukstuga, men alla har sovit ganska gott så vi hoppas på en bra dag.

Jag funderar lite kring det här med att "fylla kylen" innan Dutten kommer. Jag har ju lagat veggo-lasagne men hade tänkt hinna med nåt mer. Typ piroger? Men det verkar pilligt och jag har svårt att stå mer än några minuter i taget, samt sitta på hårda stolar längre än 5-10 minuter.

Har ni nåt tips på nåt som är relativt lätt agat, gott och frysbart? Gärna vegetariskt.

För övrigt måste jag bara berätta att min far säger Drutten istället för Dutten. Först rättade jag honom. Sen googlade jag 'Drutten' och insåg vem det är:


Kan vara den sötaste lilla varelse jag sett. Jag har svaga minnen av barnprogrammet, 'Drutten och krokodilen' men jag tror jag var för liten. Så nu får bebben heta Drutten om den vill. Fast helst vill jag att den kommer ut så att vi kan ge den ett av de ännu vackrare namn som vi har på lager... (Vi är såna som vill se bebisen först innan vi bestämmer namnet, med Elsie tex var de uppenbart när vi såg henne vilket av de två namnen vi hade som passade henne bäst)6 kommentarer:

Marie sa...

Kanske matig soppgryta med kyckling, rotfrukter och passerade tomater? Jättelätt att laga och äts med en klick creme fraiche. Och pajer. Går att fylla med allt, typ kokt potatis och gravlax, broccoli, babytomater och fetaost, kyckling, paprika och purjolök... ja, gå bananas helt enkelt.

Hoppas Duttedrutten kommer snart och lycka till med hela alltet.

I sa...

Jag gör piroger på färdig smördeg. Stek svamp spenat crème fraîche och kryddor. Lite ädelost kanske. Lägg på smördegsplattor. Vik ihop pensla med ägg in i ugnen. Lätt som plätt.

Single Mother By Choice sa...

åh Drutten och Gena! Jag måste sett nån form av repris. :) Tror min dagmamma hade LP-skivor med. :) Jag gjorde pajer och lasagnge. Och en slags fisksopebas - ta upp och kasta i firrarna sen. Och hemgjord pizza :) Sista tiden innan förlossningen käkade jag en massa fläskpankaka..

I sa...

Ett annat tips är att efter förlossningen inte släppa in folk som inte har mat med sig :)

Hanna sa...

Haha, älskar sista kommentaren. Det tipset ska jag sno.

fmi sa...

Jeg holder også med smørdeig. liker å ha brokkoli og feta i.
eller tomat. men iaf ost:)

ellers er det bra mes suppe, jeg liker denne:
http://www.alltommat.se/recept/Thaisoppa-med-rakor-och-svamp-3010

nesten alt med forsne grønnsak går jo fort.

Kanskje får man kjøpt ferdig pizzadeig i sverige?den kan brukes for pai. da trenger du deigen, noen frosne grønnsak, egg og krydder, ost.
det er noe jeg tykker er veldig bra å fryse og du kan variere en del med grønnsak.

når man trenger maten veldig fort så liker jeg couscous med saus eller grønnsak