fredag 11 mars 2011

Jag får säga DAGIS nu HURRA

Elsie fick gå hem tidigare från Dagis. Pernilla från hennes avdelning ringde vid 14tiden och sa att hon hade feber och var mycket hostig. Det var jättetråkigt att höra.

MEN. När hon ringde sa hon sa här; "Hej, det är Pernilla på dagis"

Jag blev så glad. Som vi oroat oss och funderat, får man säga dagis? Måste man säga förskola? Blir de sura om man råkar säga dagis?
Svar Nej. Phwweee....

Uppdatering: Elsie har lite feber, en massa hosta och Johan sover på soffan inatt för att kunna springa fram och tillbaka. Och jag får sova. Gulle. Mina fina. Som jag älskar dem båda. Sockersött så det förslår.

3 kommentarer:

Sophia's Lover sa...

Sizzling hot chocolate
and coffee with a dash of liquer.
A snowfall
winter in paris
chocolate chaux en hiver
ballet slippers hanging from
the ballet bars
a grammophone left playing
while no ones in the room.

thanks.

Anonym sa...

Skillnaden mellan dagis (daghem) och förskola är att förskolan har läroplan, medan dåtidens dagis inte hade det. Idag finns inga dagis kvar, bara förskolor, så egentligen är det då fel att benämna verksamheten dagis. Fast nog är dagis mysigare att säga...

Sophie fd. Sophie/Alma sa...

anonym; intressant, jag visste faktiskt inte att detta var skillnaden och tackar för infon!
och visst är det en förskola hon går på, och vi försökte säga förskola. men trivs så mycket bättre med att få säga dagis, speciellt nu när vi vet att personalen tycker det är ok. vi vet ju att de är utbildade och kompetenta, annars skulle vi inte lämna vår dotter hos dem hela dagarna. vi ville bara vara säkra på att det var ok för DEM att vi sa dagis. och det verkar så :)