lördag 19 mars 2011

Mycket viktig läsning

...som kräver fler och mer uttänkta ord än jag får ur mig ikväll. Hämtade den imorse, läst 40 sidor och det var skitbra alla 40. Fortsätter imorgon. För Dutten ska tydligen ligga kvar i livmodern till pensionen.
3 kommentarer:

Lisa Deroueche Hasselberg sa...

Vet du, som en tröst till att den lille inte kommit än, min syster som är barnmorska berättade just för mig att i förrgår och igår var varenda förlossningsplats i hela stockholm upptagen, de skickade folk över halva sverige.. (med det menar jag ju förstås att dutten är en klok typ som inte vill födas i örebro, inte att skrämmas). Nu däremot vad jag har förstått är det lugnare igen! Men jag vet vad din längtan och frustration vill säga, har själv gått över tiden och det är tortyr!!!

Tove sa...

Sjuttsingen också, min bok har ju inte kommit än! Känner hur min dotter blir mer och mer inrutad i det könsstereotypa för var dag som går! Ni verkar ha lyckats fint med Elsie, nått speciellt tips?
//Tove
Ps. Är Eva-Lotta fortfarande reserverad?Ds.

Sophie fd. Sophie/Alma sa...

tack lisa, det var faktiskt väldigt tröstande att höra! det är (ev av) min stora skräck, att inte få plats!
tove, tack, vilken otrolig komplimang. Jag vet inte vad vi gör och inte gör som du gör/inte gör, så det är svårt att säga. Jag vet bara att jag försöker daglig lära henne att vara modig och orädd, inte skydda henne allt för mycket. Det tror jag bygger självkänlsa.
men jag tror att boken att hjälpa dig, det var många handfasta tips i den. Och sen tala om för alla i barnens närhet vart du står, så att de inte hjälper till att forma dessa sterotypa könsroller. Min mamma ber om ursäkt om hon köpt en klänning till elsie :) kanske är jag lite väl hård, men budskapet har gått fram :)
tyvärr är eva-lotta såld och skickad. skulle just ändra det på hemsidan!