lördag 19 december 2009

Smärta och vilja

När Elsie sover i vår säng brukar jag vakna med en helvetes smärta i höger arm. Det är som att jag legat på den, eller legat och spänt den hela natten. Det gör förbannat ont. Ibland försvinner det efter en kort stund, men idag håller det i sig. Det känns lite som att jag är delvis förlamad i armen. Från mitten på överarmen och ner. Någon som känner igen detta och/eller vet vad jag kan göra? Hon ska inte sova i vår säng så länge till om vi får bestämma, i mellandagarna ska vi försöka vänja av henne med nattamningen. Men hon måste bli frisk först.

Inatt vaknade hon 2.40 och vi slentrian-ammade (dvs jag tror egentligen inte att hon är så hungrig, men eftersom hon somnar om av det och dessutom är lite förkyld nu och behöver dricka mer så gör vi det ändå), sen fick hon sova i vår säng resten av natten. Hon vaknade nu vid 06 och har ätit och legat och pratat till kvart i 7 då vi gick upp. Nu åker hon glatt omkring i gåstolen och jagar katterna. Johan ligger och sover. Imorgon är det min tur att sova. Tur det. Hur blir man annars männniska igen?

Hur skriver man på en dator med en arm i smärta undrar du?
Med vilja, min vän, med vilja.

Godmorgon.

3 kommentarer:

Ina sa...

Det kanske är en nerv som kommit i kläm, testa att röra mycket på armen och stretcha och se om det hjälper :)

Jag minns det där när jag nattammade Bellan och hon sov i vår säng. Jag hade ont lite överallt av att ligga i samma ställning länge.

Alma sa...

tack ina, ja förmodligen är det så... jag strechade och hade mig och efter ett par timmar var det borta... för den här gången... måste börja träna det är det det handlar om...

Miss Muffin sa...

du det där har jag med. avdomningar i underarmarna och ibland ut i händerna. nu imorse hade jag dessutom ledvärk i fingrarna. misstränker att det är att man kanske sitter fel, belastar fel, blir stel i nacke, rygg, axlar och att det hindrar ett ordentligt blodflöde ut i armarna? och att man kanske ligger väldigt stilla när man sover? det gör jag trots att vi inte har tintin i sängen. är så trött så när jag somnar sover jag så tungt att jag ligger stilla. men det var skönt att höra att nån mer har liknande krämpor. började misstänka reumatism eller något annat. men man kanske ska gå och kolla om det håller i sig. och unna sig massage! eller ett naprapatbesök!