onsdag 16 december 2009

Min garderob står på paus

Jag älskar att vara mammaledig med Elsie. Det är mysigt och roligt och en helt ny värld. Men. En del av mitt liv, en stor del, står lixom som på paus. Min garderob. Min fina gåingarderob som Johan slitit så hårt för att fixa åt mig. Alla mina fina klänningar hänger på rad och samlar damm. Det låter kanske konstigt, men för mig är det en fröjd att få klä upp sig. Jag går hellre runt i en tjusig klänning än i mjukiskläder. Men det går inte med en liten, ibland snorig, dreglig och ibland kräkande liten fröken på armen från och till under dagens gång. Nej, jag har helt enkelt få skapa en alternativ garderob, med delar av min gamla, en del nytt, en del återanvänt. Inte det att jag inte gillar det, åh nej, jag älskar mina nya sköna manscheterbraller och starwars t-shirt. Men inte varje dag. Jag vill kunna gå i det ena dagen, och en 50tals klänning andra dagar. Jag tittar längtansfullt på bookofmiri och andra och suckar... Jag är nog inte längre den insprirationskälla jag en gång utgett mig för att vara. Jag blir bortplockad på länklistor (vill inte säga vem eftersom sist jag gjorde det fick jag höra av min bror att det var lite taskigt, men en jag läser dagligen och tycker mycket om) och blir först ledsen och inser sen att de förmodligen gör rätt. Just nu är jag kanske inte en inspirationsblogg när det kommer till mina outfits. Tyvärr. Det sörjer jag. Men ni är fortfarande ett par hundra som läser varje dag. Vad är det ni gillar? Ni som är kvar. Vad vill ni ser mer av, och mindre av? Vad vill ni läsa om? Vad vill ni att jag fotar? Jag vill inte bli bortplockad från en länklista till, det är mer än mitt sköra självförtroende klarar av.

14 kommentarer:

linnea sa...

Jag kan inte sätta fingret på vad jag gillar. Men du skriver bra. Om vardagliga ting, om drömmar, om lycka och olycka. Och mig inspirerar du ibland. Jag gillar din ärlighet.

Och du finns med på min länklista iaf. Men det är nog mest jag själv som läser min blogg :)

maria sa...

du finns med bland mina favoriter :)
(har ingen blogg)
du skriver bra och klokt och jag tittar in en gång om dagen- minst!

fortsätt i samma anda, (det vill säga, funderingar, fina foton från ditt liv)

kram

Miss Muffin sa...

Jag tycker inte att du behöver ändra på något alls! Det roliga med din blogg är att den är så personlig. Att man får se både det uppklädda och det där man har på sig vardagligen med en bebis. Gillar dina foton hemifrån jättemycket! Och det var en kul och bra grej med de lite längre texterna en gång i veckan. Jag tycker att du är skitbra exakt så här. Jag kan tänka mig att du kommer att bli länkad av andra bloggar. det där går lite i skov också märker jag. Plötsligt har jag blivit länkad av nån ny och då tillkommer det plötsligt ett gäng till länkningar från den bloggens läsares bloggar. Och sen kan det stå helt stilla länge. Stressade upp mig jättemycket med antal läsare och hur mycket jag hann blogga osv ett tag. Nu skiter jag i det och bloggar när jag känner för det så nu är det kul igen. Det är nog det som är huvudsaken. att det är lustfyllt och kul att blogga. Då kommer läsarna också och så småningom länkningarna.

Miss Muffin sa...

(men jag förstår dig.. har blivit lite deppig när jag märkt att några slutat prenumerera på bloggen osv)

Anonym sa...

Hej!
Jag läser din blogg nästan varje dag! Har en dotter som är nästan exakt lika gammal som din dotter och gillar din stil. Har själv ungefär samma stil som du/ni med blandat second hand och nytt. Känner att jag ibland förfaller och blir sådär tråkigt "praktisk" men att jag någonstans längtar ihjäl mig efter alla klänningar som hänger längst in i garderoben. Känner att du inspirerar mig till att "dressa upp" mig i vardagen om så bara med en scarf. Gillar att du skriver ärligt om att mammalivet är härligt men ibland bara skit, då känns det mycket bättre att man själv känner så ibland. fortsätt som du gör säger jag, har börjat läsa din blogg efter du blev gravis så jag kan inte dirrekt jämföra, men det är som bloggen är nu jag gillar den, så det så!
Hälsn Annika (med Eira snart 6 mån!)

Sussi sa...

Gillar din blogg som den är.. Blir inspirerad av dina outfits..Gillar loppisfyndade plagg och så gillar jag att läsa din vardag med Elise. Mina barn var ju småbebisar en gång.. Nu är de stora och har andra krav.
Skulle vilja bli bättre på att hitta fint begagnade kläder. men de som finns här i Gävle är lite tråkiga och inte passar min tunna plånbok och så äger jag ingen symaksin heller..

Alma sa...

TACK för all feedback och snälla kommentarer!

virka sa...

Allt har nog sin tid...men med grötspyor och diverse bäbisbestyr så orkar man fan inte styra upp kläderna varje dag..man är väl inte mer än människa.Men det kommer nog tillbaka,den dagen man slutar vara mammaledig..och då kommer man sakna andra saker istället :)

E sa...

jag tycker om kombinationen av bilder och ord i din blogg, det enda jag är mer nyfiken på är din lägenhet och inredning - men inte på bekostnad av något annat - så fortsätt som du gör... gillar dina nya krönikor förresten... Kram

Åsa sa...

jag förstår precis hur du känner när det kommer till kläder osv. jag längtar efter att få sätta på mig en klänning eller tröja som INTE är amningsvänlig!
vad jag gillar med din blogg- att du är ärlig och inte bara lägger upp dyra märkeskläder (något som jag inte har råd med...). mest av allt gillar jag när du skriver om hur det är att vara förälder. nog bara för att jag själv är i samma träsk...;-)

Anonym sa...

imorse drog jag på mig ett par trasiga jeans under nattlinnet, och en tröja på det, så nattlinnet stack fram. Sen lämnade jag på dagis och grinade på vägen hem för det var så svårt att ta sig fram i snön och för att jag inte har rakat benen på en vecka och för att allt är bara skit och för att jag köpte julklappar igår till min man på Kunigunda och jag såg en miljard plagg där som jag vill ha men inte kan köpa och för att alla, alla mina kläder är skitfula och de enda skorna som går att använda i snön är mina hatade curlingskor (kärringskor) och för att mitt hår är fult och för att tiden inte räcker till och för att det bara är synd om mig.
Så snälla, snälla ändra inget i din blogg, för det är skönt att veta att vi är flera där ute som bara liksom... ja, du vet.

Alma sa...

tack igen alla. tack. självförtroendet glittrar i morgondiset.

fröken lila sa...

hur vore det att bli páplockad pá en länklista? jag har velat göra det pá ett tag men eftersom bloggen stár lite stilla pga. examensarbete har jag inte gjort det förräns idag. jag gillar din blogg och läser nästan varje dag (har dig pá bloglovin sá när det blir ett nytt inlägg läser jag..)

Alma sa...

fröken lila; det vore en julklapp det! :)