onsdag 27 april 2011

Just nu

En ärtig mamma från dagis sticker ut på springrunda med vagnen. Jag provar kläder och vill böla. Nån som har träningstips för en mamma som inte kan lita på att bebis vill åka vagn?


6 kommentarer:

cruella sa...

Det är early days än för träning av mer flåsigt slag, men annars är det nog så att man bara får försöka testa att gå ändå. Bebis nöjd i vagn = bra och då blir det prommis. Bebis skriker och är missnöjd = amma (bra årstid åtminstone) och sjal och så kanske hem. Det ges ju inga garantier.

Yoga hemma och så lite annan hemmaträning, typ Paolo Robertos en kvart om dagen.

Sophie sa...

tack för tipsen! ska kolla upp paulo robertos grej , 15 min per dag har man ju (oftast). när 'får' man börja springa egentligen?

cruella sa...

Jag vet inte riktigt när det anses okej - en del säger ju att man ALDRIG ska springa och hoppa mer när man fött barn, för att bevara sin bäckenbotten. Jag tror man kan utgå från vad som känns okej efter så där två-tre månader, verkar det inte rimligt? Det gör sig ju självt att man tar det lugnt i början också. Och så kan man ju hålla sig till mjukt underlag och tassande steg...

s sa...

Yoga är min favvo-träning, och särskilt efter en graviditet. Skonsamt, fysiskt och mentalt. Tror man brukar säga att man ska vänta 8 veckor och att man måste ha slutat blöda helt innan kroppen är redo. Men det där känner man nog bra själv, jag gick på mitt första yogapass 5 veckor efter min förra förlossning. Det finns ju sån yoga där man kan ta med bebin, att den får ligga bredvid och att det är helt ok att amma eller gå ut om det behövs. Vet inte hur mkt fokus det blir på yogan då dock, men det kanske är ett alternativ om Helge ännu inte är sugen på att vara hemma med pappa (eller nån annan). Annars är raska promenader med barnet i sjal också en riktig fin svett-framkallare!

Hanna sa...

Kolla Olga Rönnberg på Mama. Springa inte förrän efter sex mån, enligt henne. Men hon har bra träningstips http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/2010/07/29/favorit-i-repris-din-miniguide/

Klara sa...

Ja du, jag vet inte riktigt om jag har några bra tips, jag kommer inte riktigt ihåg, var det inte så att såpass tidigt skulle man hålla sig till sina knipövningar, nån promenad och kanske en och annan planka. Plankor är bra, om man kan få pyret att ligga i babygymmet eller på filt. Då kan man själv lägga sig med huvudet ovanför bebis och se skojig ut samtidigt. Om du förstår hur jag menar. Annars brukade jag nog ta min skrutt i bärselet och gå uppoch ned för trapporna (vi bodde på översta våningen)men egentligen mest för att det var enda sättet att få min skrutt att somna ett tag. Men det kanske räknas som motion? Kanske kan man komma på andra övningar där bebis kan vara extratyngd i sjalen? Typ knäböj? om bålen pallar och är stabil förstås (akta ryggen).
Lycka till! :-)