torsdag 21 april 2011

Sömn föder...

...sömn! Visste ni det? Vår BVC-Anna (ja, hon är vår!) berättade att när det är så här små så sover de mer, ju mer de sover!

Jag har gått och inbillat mig att det är för att han är så vaken på dagen som han sover relativt bra på natten (han vaknar ca 2-3 ggr och då ammar vi och han, och jag, somnar om). Men han kan tydligen sova hur mycket som helst på dagen och ändå sova på natten. Så idag ska han få sova bäst han vill. Vi ska försöka gå ut och handla mat om ett par timmar. Han sover nu sen ca 1 timme tillbaka (imorse vakande han vid 6-snåret, åt lite och var sen klarvaken i två timmar, sen åt han och somnade om) och när han vaknar ska vi amma amma amma och sen går vi ut och ser om han kan somna i vagnen. Så att jag kan köpa påskgodis, påskpynt, påskduk och påsktvål. Nej. Vanlig tvål.

"Struktureringen" av amningen går ut på att han ska sluta småäta och äta ordentligt när han väl äter, ganska svårt. Han vill amma minst en gång i timmen när han är vaken. Idag ska jag även köpa latexnapp och hoppas att han gillar det bättre. Andra napp-tips?4 kommentarer:

Single Mother By Choice sa...

Åh det där med sömnen upplyste mig min bvc-eva om. Och jag trodde ju att bebisar somnar när de behöver det.. haha... hmm nej napp går inte hem här. Men han hittade sina händer så småningom :)

Ida sa...

Konstigt det där ju. Men det är sant. Minns att jag tänkte många gånger när min nyföding sov och sov och sov hela dagen, att NU kommer det en vaken-natt. Men den kom aldrig.

caroline sa...

vår dotter fattade inte vitsen emd napp förrän vid 6 mån när hon skulle få tänder och ville ha nåt att tugga på. innan dess använde hon mig. alltså inte för att tugga på då men du fattar. vi ammade och ammade och ammade och provade alla nappar som fanns på marknaden men sen blev det mer och mer tid för annat och pappans famn dög lika bra som min. det där dom alltid säger på bvc, "så fort ni tror ni fått en rutin eller att det alltid kommer att vara så här ändras det!" stämmer ju. ni är duktiga det ordnar sig!

Lotten sa...

den här i naturgummivarianten! http://www.mollis.de/schnudet.htm var den enda som funkade pa var minsting. den stora hade ingen napp, sa vi var nybörjare pa den fronten.
superbra och rätt sa snygg ocksa.