torsdag 24 februari 2011

Lite sorgligt

Surfar runt om Klädutmaningen 2.0 och hamnar på en fin blogg där jag tyvärr läser detta. Det gjorde mig ledsen.

"Det där med att min fyraåring inte vill ha på sig rosa längre. Det är lite ledsamt känner jag. En flicka på dagis hade sagt att det var en tjejfärg. Tänk, han vill inte ens äta på den rosa tallriken längre. Färger, leksaker och sporter. De är väl till för alla, tänker jag. Jag hoppas han ändrar sig."

Jag skulle oxå bli ledsen om min son eller dotter kände sig tvungen att ändra sig pga nån annans kommentarer. Varför lär vissa vuxna sina barn konstiga regler och ramar? Jag förstår inte... Varför kan inte pojkar bära rosa?!?!?

Jag sa till Johan ikväll, efter att ha läst upp inlägget ovan för honom, att om vi får en son nu så kommer jag gå upp i limningen om vi får en liten minikostym eller dyl "manligt" plagg. Jag förslog att han skulle starta en telefonkedja redan ikväll för att röja undan eventuella inköp. Vidare sa jag att den första som köper en rosa body åt den eventuella sonen får en kyss. Hur jag skulle reagera om det blir en flicka till och hon får en minikostym förtäljer icke historien.

Nu tar ni alla en nypa salt när ni läser sista delen, om ev babygåvor. Jag är principfast men inte rabiat.
I kärleksmums är det gott med en nypa salt. Förhöjer sötman.


3 kommentarer:

anli sa...

När Louie var liten och jag satt i amningsrummet på Åhléns hände något så sjukt bisarrt. Louie hade röda byxor och en tokrosa body på sig (jag gillar rosa) och jag satt och småpratade lite med en annan mamma som frågade om Louie var en pojke eller flicka. När jag svarade pojke så dök en dam upp bakom ryggen på mig och frågade om jag inte var rädd att han "skulle blir SÅN DÄR när jag klär honom i tjejkläder!?". Med SÅN DÄR menade hon förstås homosexuell.

Det finns ungefär en miljon saker jag är rädd för när det gäller Louie, att han kanske kommer att gillar killar mer än tjejer är verkligen inte en av dem. Faktum är att en av de saker jag är mest rädd för (bortsett från död och sjukor förstås) är att han ska bli rädd, fördomsfull och trångsynt som den där damen.

Och som om rosa skulle ha något med saken att göra what so ever. Jag blir så trött.

Ylva sa...

Jag håller med, samtidigt så tror jag att allra roligast vore förstås, om man nu gillar kostymer och rosa, att pojkar och flickor hade bägge.

Jag sa till mamma en gång att om hon gav mig ngt rosa plagg till min ev dotter skulle jag bli sur, men alltså, jag tänker att rosa kan va ganska sweet och det känns himla trist att begränsa sig åt andra hållet också. Vare sig det blir en pojke eller flicka blir det alltså rosa kläder, typ så.

Sophie fd. Sophie/Alma sa...

anli: jag dör. vilken trångsynt människa... huga...
ylva: ja men de är ju det jag menar. varför ska könet avgöra vad man ska ha för outfit?
och vet du, jag har sagt samma sak till min mamma och hon lyssnade faktiskt :) sen dess har jag mjuknat för jag kom på att JAG gillade rosa :D