onsdag 23 februari 2011

Tens

Vi har hyrt en TENSapparat till förlossningen och testade den lite igår kväll. Det kändes lite läskigt tyckte jag, men jag tror säkert den kommer funka bra under värkarna. Någon som har erfarenheter av TENS att dela med sig av? Berätta gärna.


Annars är det så där. Elsie har hög feber och visseligen hjälper Alvedon, men nu har hon haft 39+ i feber sen igår morse. I eftermiddag kommer morfar Doktorn och tittar på henne och eventuellt får hon Penicillin. Just nu har den senaste Alvedondosen börjat verka och till vår stora glädje äter hon nu lite spagetti bolognese till lunch. Samtidigt som hon tittar på Macka Packa (för er som inte har småbarn så är detta en karaktär i ett barnprogram som heter 'I drömmarns trädgård').

Tack alla ni som fyllt i bloggenkäten här intill, det är jättekul att veta vad du tycker om att läsa här. Har du inte fyllt i den, gör gärna det! Jag låter den vara upp en vecka eller nåt.

5 kommentarer:

Jessica sa...

Jag hade igång min TENS i princip hela förlossningen (utom på slutet då jag badade och sen andades lustgas för glatta livet) och jag tycker då att den hjälpte. Nu vet jag i och för sig inte hur det hade varit utan, men om inte annat så är den bra att ha för att fokusera lite extra om man trycker på den där knappen vid varje värk. Lite som en avledningsmanöver...

Hoppas den funkar bra för dig också!

/Jessica

Sophie fd. Sophie/Alma sa...

tack för att du delade med dig av dina erfarenheter! jag tänker oxå att den kan funka bra som avledningsmanöver :D

memilla sa...

Jag hade TENS under delar av min förlossning. Jag hade jättegod förlossning av den och jag hade nog klarat mig med den om det inte var så att dom var tvungna att sätta skalpelektrod på Knuts huvud, då fick dom ta bort den för den störde...jag gillar TENS...jag använder den mycket även nu när jag har värk. Den är skönond liksom :)
Lycka till!

s sa...

Jag hyrde också en TENS-apparat och använde den i början av förlossningen, när jag var hemma och väntade in starkare värkar. När det hela väl var igång kände jag att det inte hjälpte så mycket för mig, det gav ingen effekt. Men jag är mycket nöjd med hur den hjälpte mig vid förvärkar och i början av förlossningen! Det är säkert väldigt olika hur man upplever värkarna osv. Hoppas det funkar för dig!

Ida sa...

Ja, jag hade också min TENS i början av förlossningen, i latensfasen hemma. Den var också väldigt bra i bilen in då jag försökte be min sambo snällt att helst INTE köra över några gupp i gatan (inte så lätt på snirklig landsväg...) Då var den skitbra!
Men sen när vi kom in och blev inskrivna och förlossningen satte igång på allvar tyckte jag att den mest störde, för då ville jag vara koncentrerad på min andning bara. Så mitt i en värk slängde jag bara av mig den, utan att stänga av den, och gav till min sambo, och han fick sig en redig kyss! Haha, jag var visst inte riktigt snäll där...

Hoppas Elsie blir frisk snart!

Kram Ida