måndag 7 februari 2011

Att inte själv få berätta

Underbara Clara väntar, lixom jag, barn och nu har bloggen hennes varit tyst sen i fredags. Bland de mängder av kommentarer hon fått har nu folk börjat gissa att hon fått sin bebis. Och det är klart att folk är nyfikna, det är ju jag med! Men en person, som kanske vet mer än den genomsnittliga läsaren, har i kommentarerna gratulerat med avslöjande om könet på barnet. Detta må låta fånigt men; GÖR INTE det! Att få berätta att man fått barn och vad det är för en liten skrutt är en av de största och härligaste avslöjande man får göra i livet, för vänner och släkt, men även i sociala medier som bloggen och facebook.

När jag väntade Elsie och bloggen runt BF stod och gapade tom på nya inlägg började även mina fina läsare undra om bebisen hade kommit. Det är ju väldigt smickrande! Men en person skrev, för att still allas nyfikenhet, att vi fått en flicka och allt gått bra. Innan jag hade hunnit skriva att vi fått en liten Elsie. Jag förstår att det gjordes i all välmening men jag kan nu i efterhand berätta att jag blev väldigt ledsen. Det var lixom min nyhet att få komma med. Jag vet fortfarande inte vem det var och ville inte hålla på att snoka runt och ta reda på det för att skälla ut nån. Jag vart ledsen, men vem den än var så vet jag att det inte var illa menat och det är förbi.

Men. Jag vill inte att det händer igen. Varken mig eller nån annan. För Clara är det väl på sätt och vis kanske försent. Men alla ni fina välmenande och omtänksamma människor därute som känner någon som väntar barn, tänk på detta, låt mamman eller pappan berätta själv, när de vill. Avslöja INGET för NÅGON om du inte VET att detta är OK för alla inblandade. Det är SÅ härligt att få berätta själv. Varse sig det är på bloggen, facebook eller facetoface. Ta inte detta från någon. Speciellt inte från en nybilven mamma/pappa.

Jag har länge tänkt att skriva detta inlägg, för att gardera mig att inte någon gör om samma misstag som när jag fick Elsie och nu fick jag en anledning. Jag hoppas att personen i fråga inte tar illa upp och att ingen gör om hans/hennes misstag, för min skull :)

Bästa dagen ever, som såklart inget kan ta ifrån mig, egentligen.


2 kommentarer:

Marie sa...

fint och bra inlägg! håller med dig precis i allt du säger! =) kram

Sophie fd. Sophie/Alma sa...

Va skönt att höra Maria, hoppades på förståelse :) Kramtillbaka!